Καιρός: Βροχές στα δυτικά και νότια το Σάββατο – Βελτίωση από Κυριακή

Καιρός: Βροχές στα δυτικά και νότια το Σάββατο – Βελτίωση από Κυριακή
Βροχή ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Που θα σημειωθούν βροχές και που θα είναι βελτιωμένος ο καιρός. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια στα κεντρικά και βόρεια – Βροχές και καταιγίδες το κυρίως στην Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα βελτιούμενος πρόσκαιρα από απόγευμα Κυριακής
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κοντά στα κανονικά το επόμενο πενθήμερο
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Σάββατο στα δυτικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τοπικά στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή και θα φθάσει στα βόρεια τους 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 31-10-2021

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην

υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία

εξασθένηση και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 18 με 19 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 01-11-2021

Στα δυτικά προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου πιθανώς να σχηματιστούν και ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από ανατολικές 3 με 5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους

με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 02-11-2021

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-11-2021


Σε όλη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

ΚΑΙΡΟΣ-ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις με βροχή την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα