Καιρός: Υποχωρεί η αστάθεια στις περισσότερες περιοχές από τα μέσα της εβδομάδας

Καιρός: Υποχωρεί η αστάθεια στις περισσότερες περιοχές από τα μέσα της εβδομάδας
Αίθριος καιρός Eurokinissi

Άνοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη.Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η αστάθεια από την Τετάρτη υποχωρεί στις περισσότερες περιοχές
  • Η θερμοκρασία δεν θα απέχει από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή και θα ανέβει από την Πέμπτη και μετά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά στα νότια τα 6 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στο Βόρειο Αιγαίο, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-6-2021


Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά στα ηπειρωτικά βαθμιαία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει κατά τόπους στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 17-06-2021


Γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νησιά του Αιγαίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-6-2021


Στα ηπειρωτικά αρχικά γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-6-2021


Στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη βόρεια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις.Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή αστάθεια την Παρασκευή.Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την προοπτική του καιρού. H αστάθεια περιορίζεται το επόμενο διήμερο στα ηπειρωτικά και ακόμη περισσότερο από την Πέμπτη και μετά. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει ουσιαστικά από τα μέσα της εβδομάδος και μετά.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο ΝEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα