Καιρός: Υποχωρεί το μελτέμι – Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα

Καιρός: Υποχωρεί το μελτέμι – Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα
Αραιή συννεφιά Eurokinissi

Εξασθένηση μελτεμιού και άνοδος της θερμοκρασίας έως και 39 βαθμούς Κελσίου. Μικρή πτώση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με αστάθεια την Κυριακή στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο σε πρόσκαιρη άνοδο περί τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου με πτώση από Δευτέρα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6-7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Σχεδόν καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με ενίσχυση από Δευτέρα

Σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς και στα νησιά τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-07-2022


Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά αίθριος καιρός, από τις μεσημβρινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία μικρής διάρκειας καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες οπότε ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με 7 από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά τμήματά του τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-07-2022


Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 19-07-22


Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια όπου στα ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-07-22

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση την Πέμπτη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 32 και 36 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα