Κακοκαιρία Γηρυόνης: Χωρίς πτήσεις και ακτοπλοϊκά δρομολόγια τα Δωδεκάνησα

Κακοκαιρία στη Ρόδο.
Κακοκαιρία στη Ρόδο. EUROKINISSI

Ο Γηρυόνης χτύπησε και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι φτάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ. Κλειστά παρέμειναν το πρωί ορισμένα σχολεία.

Ιδιαιτέρως αισθητή έχει γίνει η κακοκαιρία  Γηρυόνης Δωδεκάνησο, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες και τις μετακινήσεις προς και από τα νησιά.

Στα Δωδεκάνησα από νωρίς το πρωί, η ένταση των ανέμων ξεπερνά τα 8 και σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τα 9 μποφόρ, γεγονός που έχει προκαλέσει απαγόρευση απόπλου όλων των σκαφών. Καθηλωμένα παραμένουν επίσης εξαιτίας της κακοκαιρίας αυτής και τα αεροσκάφη που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν πτήσεις.

Στην περιοχή του Ζέφυρου, στην πόλη της Ρόδου, και συγκεκριμένα κοντά στην Δημόσια Εφορία της Ρόδου, ένα τεράστιο δέντρο έσπασε από τον δυνατό αέρα και έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Πολλά από τα σχολεία με ευθύνη των διευθυντών και των συλλόγων καθηγητών και γονέων, ανέστειλαν τη λειτουργία τους για κάποιες ώρες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, βρίσκονται πάντως σε πλήρη ετοιμότητα -τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και ο Δήμοε Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου- παρεμβαίνοντας έτσι όπου χρειάζεται. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται επίσης και οι λιμενικές αρχές σε ολόκληρο το νομό.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία, Γηρυόνης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εισροή υδάτων στο Blue Star Naxos με 132 επιβαίνοντες

Σάρωσε τη χώρα ο Γηρυόνης: Μεγάλες καταστροφές. Ουρές χιλιομέτρων στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου

SHARE:

24Media Network