Κακοκαιρία “Διδώ”: Εικόνες καταστροφής σε Βόρεια Εύβοια και Λάρισα

Κακοκαιρία “Διδώ”: Εικόνες καταστροφής σε Βόρεια Εύβοια και Λάρισα
Lamiareport.gr

Εικόνες χάους σε Βόρεια Εύβοια και Λάρισα λόγω της έντονης κακοκαιρίας, με αυτοκίνητα να παρασύρονται, μία γέφυρα να καταρρέει και δρόμους να πλημμυρίζουν.

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με το πέρασμά της η σφοδρή κακοκαιρία “Διδώ” που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, εικόνες καταστροφής εντοπίζονται σε Βόρεια Εύβοια και Λάρισα.

Βόρεια Εύβοια: Κατάρρευση γέφυρας, αυτοκίνητα παρασύρονται

Κατάρρευση γέφυρας εξαιτίας της κακοκαιρίας “Διδώ” σημειώθηκε στην περιοχή Γούβες της ενότητας Αρτεμισίου, όπου έχει σπεύσει το σύνολο σχεδόν των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Σύμφωνα με το LamiaReport, από τους ορμητικούς χειμάρρους παρασύρθηκαν ακόμη και αυτοκίνητα, τα οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, ήταν ευτυχώς χωρίς επιβάτες, επομένως δεν κινδύνευσε ούτε αγνοείται κάποιο άτομο.

Lamiareport.gr

Lamiareport.gr

Lamiareport.gr

Lamiareport.gr

Στο σημείο παραμένουν περισσότεροι από 30 πυροσβέστες έτοιμοι να επέμβουν για παροχή βοήθειας, ενώ την ίδια ώρα μπουλντόζες και μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου ενεργούν για τη διευθέτηση των χειμάρρων αλλά και την απομάκρυνση υλικών από το δρόμο.

Από τη Λαμία συνδράμει η 7η ΕΜΑΚ που έφτασε στο σημείο έχοντας ακόμη και διασωστική λέμβο.

Λάρισα: Πλημμύρες και προβλήματα σε δρόμους

Έντονη βροχόπτωση σημειώνεται από την Τρίτη το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, στα παράλια του δήμου έχουν φουσκώσει επικίνδυνα τα ρέματα και κάνουν την εμφάνισή τους πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε διάφορες περιοχές του νομού εντοπίζονται προβλήματα σε ορισμένους δρόμους, από φερτά υλικά, ενώ μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν όπου χρειάζεται για την απομάκρυνση τους.

Στην πόλη της Λάρισας δεν σημειώνονται σοβαρά προβλήματα από τη βροχόπτωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα