Κακοκαιρία Ελπίδα: Πολύ ισχυρό το κύμα του χιονιά – Πότε θα εξασθενήσει

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πολύ ισχυρό το κύμα του χιονιά – Πότε θα εξασθενήσει
Χιόνια στην Ελλάδα ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τα δόντια της "δείχνει" η κακοκαιρία Ελπίδα το επόμενο διήμερο, με κρύο και χιόνια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Κακοκαιρία το επόμενο διήμερο με χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές

• Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλές τιμές και τοπικά ο παγετός στα βόρεια θα είναι ολικός

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπονται σημαντικές χιονοπτώσεις από Θεσσαλία-Σποράδες και νοτιότερα λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα. Μέχρι τις απογευματινές ώρες η βασική διαταραχή βρισκόταν στα βόρεια Βαλκάνια και στη θέση που προέβλεπαν με ακρίβεια τα προγνωστικά μοντέλα λίγες μέρες πριν.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Δείτε την εξέλιξή της το επόμενο τριήμερο

Σήμερα Δευτέρα χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, και βαθμιαία στην ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία) στην ανατολική Στερεά, και τις βραδινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός σε πολλές περιοχές της βόρειας χώρας ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.

ΤΡΙΤΗ 25-01-2022

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρο χιονόνερο ή χιόνι. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όμως τα φαινόμενα από τις πρωινές ώρες και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και τη νύχτα στη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται να σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα δυτικά και τα νησιά τους 8 με 10 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 3 με 5 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες θα πέσουν στα ηπειρωτικά στους -5 με -6, στα βορειοδυτικά στους -15 και στα νησιά στους 2 με 4 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26-01-2022

Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κυρίως στην Εύβοια και στο νότιο Αιγαίο, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση την νύχτα από τα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της αν και οι ελάχιστες θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα. Κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί ισχυρός παγετός τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ 27-01-2022

Στην ηπειρωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά (κυρίως τα κεντρικά και τα βόρεια) τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-01-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού στο βίντεο που ακολουθεί

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα θα έχουμε και την Τρίτη παροδικά πυκνές χιονοπτώσεις που αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στους 2 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 2 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Η γνώμη σου μετράει! Απάντησε εδώ στην έρευνα της aboutpeople και μπες στην κλήρωση για ένα ρολόι Xiaomi Mi Smart 5

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα