Κακοκαιρία Genesis: Περιορίζεται η αστάθεια – Άνεμοι 5 με 6 μποφόρ

Κακοκαιρία Genesis: Περιορίζεται η αστάθεια – Άνεμοι 5 με 6 μποφόρ
Συννεφιά Eurokinissi

Υποχωρεί η αστάθεια και η θερμοκρασία επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Παροδική αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα
  • Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Παροδική η αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τις επόμενες ημέρες και επικράτηση βοριάδων.

Σήμερα Δευτέρα τις πρωινές ώρες στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και πιθανώς στις Σποράδες προβλέπονται λίγες βροχές . Στη δυτική Ελλάδα αρχικά θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 30 και κατά τόπους τους 31 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 13/6/1964 προκλήθηκαν πολλές ζημιές σε καλλιέργειες σιτηρών και καπνού στη Φθιώτιδα από καταιγίδες. Το 1969 σημειώθηκαν 40°C στο Ηράκλειο. Το 2007 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στα βόρεια και κεντρικά. – Το 2016 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Ήπειρο με πάνω απο 100 mm υετού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα