Κακοκαιρία Genesis: Υποχωρεί από το απόγευμα του Σαββάτου

Κακοκαιρία Genesis: Υποχωρεί από το απόγευμα του Σαββάτου
Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη INTIME NEWS

Η Κακοκαιρία Genesis θα αρχίσει να υποχωρεί από το απόγευμα του Σαββάτου. Βαθμιαία επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ισχυρές καταιγίδες στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία ατα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα
  • Οι άνεμοι βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Υποχωρεί η κακοκαιρία -Παροδική η αστάθεια κυρίως στα βόρεια τις επόμενες ημέρες και επικράτηση βοριάδων.

Παρακάτω ο δείκτης επικινδυνότητας EFI για σήμερα Σάββατο όπου απεικονίζονται οι περιοχές μέγιστης 24ωρης βροχόπτωσης και περιορίζονται στα βόρεια.

Σήμερα Σάββατο στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία τα Δωδεκάνησα κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες . Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 26 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ:

Σαν σήμερα:

  • Στις 11/6/2013 είχαμε έντονη χαλαζόπτωση που προκάλεσε καταστροφές στην Πύλη Τρικάλων. Το 2014 εκδηλώθηκε χαλαζόπτωση στα Ιωάννινα και το 2015 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στην Ορεστιάδα.
  • Στις 11 Ιουνίου 1842 χιονοθύελλα στα τέλη της σεζόν έπληξε τη Νέα Αγγλία. Χιόνι έπεσε το πρωί και νωρίς το απόγευμα, συσσωρεύοντας χιόνι ύψους δέκα έως δώδεκα ιντσών στο Irasburg του Βερμόντ. Το χιόνι άσπρισε τις ψηλότερες κορυφές των Απαλαχίων μέχρι νότια ως το Μέριλαντ. Η τελευταία ημερομηνία για την εμφάνιση μιας γενικής χιονοθύελλας στην περίοδό μας στη βόρεια Νέα Αγγλία και τη βόρεια Νέα Υόρκη ήρθε το 1842 το πρωί της 11ης Ιουνίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα