Κακοκαιρία Κάρμελ: Χιόνια και τσουχτερό κρύο σε πολλές περιοχές – LIVE Χάρτης

Κακοκαιρία Κάρμελ: Χιόνια και τσουχτερό κρύο σε πολλές περιοχές  – LIVE Χάρτης
Ιπποκράτειος Πολιτεία Eurokinissi

Τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια ακόμα και στην Αττική έφερε η κακοκαιρία Κάρμελ. Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα και ποιες περιοχές θα χτυπήσουν.

Εντονες χιονοπτώσεις  σημειώνονται σε πολλές περιοχές λόγω της κακοκαιρίας Κάρμελ. ενω αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να δείχνει σε κάποιες περιοχές ακόμα και κατω απο το μηδεν.

Χιονοθύελλα σημειώνεται το πρωί του Σαββάτου σε Βίλια, Σέττα Ευβοίας και Στενή Ευβοίας, όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσιέυει το Forecast Weather Greece.

Πυκνή η χιονόπτωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

LIVE η πορεία της κακοκαιρίας

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιονόπτωσης, σε τμήματα της λεωφόρου Πάρνηθος και της οδού Φυλής.

Ειδικότερα, έκλεισε το ρεύμα της λεωφόρου Πάρνηθος προς το καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ και η οδός Φυλής, στο ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

“Στα λευκά” τα ορεινά της Λάρισας

“Στα λευκά ντύθηκαν” το πρωί του Σαββάτου ορεινές περιοχές της Π.Ε. Λάρισας. Στο Λιβάδι Ελασσόνας καταγράφηκε χιονόπτωση τη νύχτα. Η θερμοκρασία το πρωί ήταν στους -2 βαθμούς, ενώ οι δρόμοι παραμένουν καθαροί.

"Στα λευκά" τα ορεινά της Λάρισας larissanet

www.larissanet.gr

www.larissanet.gr


Χιόνισε στη βόρεια Εύβοια

Χιόνισε στην πολύπαθη,  από την πυρκαγιά του Αυγούστου, Κοκκινομηλιά της Β. Εύβοιας. Στα υπόλοιπα ορεινά χωριά επικρατεί ελαφριά χιονόπτωση και πολλή βροχή στα χαμηλότερα υψόμετρα.

Χιόνι έχει πέσει στα ορεινά της Κεντρικής Εύβοιας, όπως Στενή και Σέττα, όπως αναφερει το tvstar.gr .

tvstar.gr

tvstar.gr

-6 βαθμοί στο Πήλιο

Στα Χάνια του Πηλίου η χιονόπτωση συνεχίζεται από χθες το βράδυ αδιάκοπα, αλλά το πολύ δυνατό κρύο, αφού τα θερμόμετρα δείχνουν -6 βαθμούς, δεν επιτρέπει την παχιά χιονόστρωση και το ύψος του χιονιού δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά. Κατά διαστήματα πολύ έντονοι είναι οι άνεμοι.

Η χιονόπτωση ξεκινά πάνω από την Πορταριά, αλλά η χιονόστρωση αρχίζει από την Αλυκόπετρα και πάνω μέχρι και το Καράβωμα, στον δρόμο Βόλου – Ζαγοράς μέσω Χανίων,ενώ παράλληλα καθ’ όλο το 24ωρο, αποχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν το οδόστρωμα και αλατιέρες ριχνουν συνεχώς αλάτι για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, στις Αγριόλευκες η χιονόπτωση είναι εντονότερη, το χιόνι πλούσιο, αλλά οι εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές για λόγους ασφαλείας,αφού οι άνεμοι είναι θυελλώδεις.

Περισσότερο χιόνι έπεσε στην περιοχή της Τσαγκαράδας αλλά χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Στα νησιά των Σποράδων το πρόβλημα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι και γι αυτό δεν εκτελέστηκε κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από το λιμάνι του Βόλου.

Στην πόλη του Βόλου βρέχει συνεχώς με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ δυνατούς ανέμους.

 Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω χιονόπτωσης-παγετού η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

α) Ε.Ο Αράχωβας-Επταλόφου απο 1 Χ.Θ έως 16 Χ.Θ και από τη διασταύρωση Σκαμνού 14 Χ.Θ έως το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

β) στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Στενής-Στροπονών Ευβοίας

γ) Ε.Ο. Καρπενησίου-Φούρνας-Καρδίτσας από 12 Χ.Θ  θέση Βράχος έως θέση Ζαχαράκι

δ) Ε.Ο. Καρπενησίου-Κρικέλλου-Δομνίστας από 12 Χ.Θ έως 25 Χ.Θ

ε) Ε.Ο. Καρπενησίου-Προυσσού-Αγρινίου από 35 Χ.Θ έως 45 Χ.Θ

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα Σάββατο στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και τα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ανατολικά και νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, Εύβοιας, ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έως 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Η μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια στους 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τ Ιόνιο στους 8 με 11 βαθμούς και στο Αιγαίο στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανώς σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά έως 8 και από το απόγευμα πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα