Κακοκαιρία: Προβλήματα από την χιονόπτωση – Κλειστά τα σχολεία σε Τρίκαλα και Φλώρινα

Κακοκαιρία: Προβλήματα από την χιονόπτωση – Κλειστά τα σχολεία σε Τρίκαλα και Φλώρινα
Δομοκός Lamia Report

Πυκνή ήταν η χιονόπτωση που "χτύπησε" τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε χωριά των Τρικάλων και της Φλώρινας, σε κατάσταση ετοιμότητας η Πολιτική Προστασία στα Χανιά.

Προβλήματα προκάλεσε η έντονη χιονόπτωση που έπληξε τις πρωινές ώρες πολλές περιοχές της χώρας. Οι εντονότερες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Κοζάνη, Φλώρινα και Τρίκαλα ενώ σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί και η Πολιτική Προστασία στα Χανιά, ύστερα από τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού.

Στα λευκά η Φθιώτιδα – Απαραίτητες οι αλυσίδες στην Ευρυτανία

Από τις 5 το πρωί της Τρίτης (18/12) το κύμα κακοκαιρίας “επισκέφθηκε” με έντονα φαινόμενα την Κεντρική Ελλάδα και χιονοπτώσεις από το πρωί σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία. Ειδικότερα, στην ορεινή περιοχή του Τυμφρηστού και τα Βαρδούσια, ενώ πιο ανατολικά έντονη χιονόπτωση παρουσιάζεται στην Όθρυ.

Στη Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι είναι στους 15 πόντους και χρειάζονται αλυσίδες από το 56ο χμ, της ΕΟ Λαμίας – Καρπενησίου και μέχρι τη σήραγγα «Παύλος Μπακογιάννης».

Χιονόπτωση έχει και στο Καρπενήσι και σε ολόκληρη την Ευρυτανία, με προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Αλυσίδες πάντως χρειάζονται και στο κομμάτι Καρπενησίου – Αγρινίου στη θέση «Μπαγασάκι» (6η έως 12η χθ) και πιο κάτω μεταξύ 35ου έως 39ου χμ.

Στη Φθιώτιδα επίσης όλα τα ορεινά διαμερίσματα ξύπνησαν ντυμένα στα λευκά.

Έντονη χιονόπτωση υπάρχει στο «16» και συγκεκριμένα από το 13ο χμ και μέχρι το 22ο της ΕΟ Λαμίας – Δομοκού, χωρίς να έχει δοθεί σήμα για αλυσίδες, καθώς τα συνεργεία της Περιφέρειας ενεργούν ασταμάτητα από το πρωί.

Ωστόσο όσοι οδηγοί χρειάζεται να κινηθούν στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας θα ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους αλυσίδες και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των τροχονόμων.

Το κομμάτι του Μπράλου και γύρω από τον Παρνασσό δεν αντιμετώπισε – προς το παρόν – σφοδρή κακοκαιρία, σημειώνουμε όμως ότι τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ.

Ανοιχτοί είναι όλοι οι δρόμοι στα ορεινά του νομού Καρδίτσας, μετά την έντονη χιονόπτωση, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος. Προσθέτει δε, πως το χιόνι έχει δημιουργήσει και ένα πανέμορφο τοπίο, ελκυστικό για επισκέπτες.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας συνδράμει με 24 μηχανήματα στον καθαρισμό των δρόμων, ρίχνοντας αλάτι, όπου απαιτείται.

Σε κατάσταση ετοιμότητας τα Χανιά

Σε αυξημένη ετοιμότητα, ύστερα από τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους, βρίσκεται το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Χανίων.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Χανίων, κατόπιν ενημέρωσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την πιθανή εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων».

Στην ίδια ανακοίνωση καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων ενώ δίνονται και οδηγίες για τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να λάβουν.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Πυκνό χιόνι στην Κοζάνη – Κλειστά τα σχολεία σε Τρίκαλα και Φλώρινα – Κανονικά η κυκλοφορία στην Καρδίτσα

 

Από τις 02.00 τα ξημερώματα ξεκίνησε να χιονίζει στην Κοζάνη και ήταν θέμα ωρών η πόλη να ντυθεί στα λευκά.

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς και τους Δήμους της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Όπως μεταδίδει το kozan.gr, με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων–Βελβεντού, σήμερα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Ενότητα Καμβουνίων θα παραμείνουν κλειστά και στη Δημοτική Ενότητα Λιβαδερού θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους δύο ώρες αργότερα από την προβλεπόμενη ώρα έναρξης.

 

Κλειστά τα σχολεία στη Φλώρινα

Την ίδια στιγμή, στα λευκά έχει ντυθεί και η Φλώρινα. Μάλιστα, με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας, Ιωάννη Βοσκόπουλου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Ανοιχτοί είναι όλοι οι δρόμοι στα ορεινά του νομού Καρδίτσας, μετά την έντονη χιονόπτωση, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος. Προσθέτει δε, πως το χιόνι έχει δημιουργήσει και ένα πανέμορφο τοπίο, ελκυστικό για επισκέπτες.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας συνδράμει με 24 μηχανήματα στον καθαρισμό των δρόμων, ρίχνοντας αλάτι, όπου απαιτείται.

   Κλειστές είναι σήμερα σχολικές μονάδες στον δήμο Μετεώρων, λόγω της χιονόπτωσης, όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική Αρχή. Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα δημοτικά σχολεία Αγιόφυλλου, Αμπελίων, Ασπροκκλησιάς, Παναγίας, Χρυσομηλιάς καθώς και το Γυμνάσιο Αμπελίων.

   Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μετεώρων Χρήστος Σινάνης ενημερώνει πως δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα