Κακοκαιρία: Χαλάζι και ισχυρή καταιγίδα στην Αττική – Προβλήματα στους δρόμους

Διαβάζεται σε 3'
kataigida-attiki
Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική (Φωτογραφία αρχείου) INTIME

Συνεχίζεται η ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει την Αττική ήδη από τις βραδινές ώρες. Σημαντική επιδείνωση τις επόμενες ώρες με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Με βροχές και ισχυρές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές ξύπνησαν οι κάτοικοι της Αττικής το Σάββατο (16/12) με την κακοκαιρία να επελαύνει στην υπόλοιπη χώρα με βασικά χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις, κυρίως στη δυτική και τη βόρεια χώρα.

Ήδη από τα μεσάνυχτα ξέσπασε ισχυρή βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η καταιγίδα προκάλεσε και αντίστοιχα προβλήματα στους δρόμους.

Το πρωί του Σαββάτου, εν ώρα ισχυρής βροχόπτωσης, υποχώρησε κομμάτι του δρόμου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με αποτέλεσμα να “καταπιεί” ένα ταξί.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 05.00 το πρωί, με τον οδηγό του ταξί να βλέπει το όχημά του να βουλιάζει, καθώς οδηγούσε. “Πρόλαβα, βγήκα από το αμάξι και αμέσως το αυτοκίνητο άρχισε να μπάζει νερά”, τόνισε στην ΕΡΤ ο οδηγός.

Επίσης, σύμφωνα με το MEGA, η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε μέσα στη νύχτα σε όλο το λεκανοπέδιο είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί υπερχείλιση υδάτων και να διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς στο ύψος Πέτρου Ράλλη και στην Χαμοστέρνας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει πια αποκατασταθεί.

Αναφορές επίσης για ισχυρή χαλαζόπτωση έγιναν στο Πέραμα Αττικής ενώ σύμφωνα με το Forecast Weather Greece, ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” τη Βάρη τα ξημερώματα.

Πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες και θα είναι κατά τόπους ισχυρά ως και το απόγευμα στην ανατολική χώρα και κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Μετά το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 6 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια 7 με 8 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 έως 8, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 15 και στη νησιωτική χώρα από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Στα “λευκά” πολλές περιοχές της χώρας

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και σε αρκετές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, με τα χωριά της Κόνιτσας, του Ζαγορίου και του Μετσόβου να έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη Μηλιά Ιωαννίνων αλλά και στο Πισοδέρι Φλώρινας.

Μάλιστα, μέσα από την εκπομπή “MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ” προβλήθηκαν εντυπωσιακές εικόνες με τα χιονισμένα τοπία.

Πάντως, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (περίπου από 200μ).

Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα