Καιρός: Καλοκαιρία τις επόμενες μέρες – Ενισχύονται οι βοριάδες

Καιρός: Καλοκαιρία τις επόμενες μέρες – Ενισχύονται οι βοριάδες
Ο λόφος του Λυκαβηττού Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη, αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Με τοπικές μπόρες κυρίως στα δυτικά θα κυλήσει ο καιρός την Τρίτη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι τοπικά 6-7 μποφόρ.

Δεν αλλάζει σημαντικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες και θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με τοπικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή αν και θα παρουσιάσουν πτώση από την Πέμπτη και μετά που θα ενισχυθούν και οι βοριάδες στο Αιγαίο.

Στο παραπάνω μετεώγραμμα της Αθήνας διακρίνεται η πτώση της θερμοκρασίας και οι ενισχυμένοι βοριάδες έως την ερχόμενη Κυριακή. Μετά όμως η θερμοκρασία ανεβαίνει και πάλι και εξασθενούν οι άνεμοι.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όποτε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΕΜΠΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια μέχρι τις απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και από αργά το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΛΕΠΤΟ VIDEO ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα