Παγετός και χαμηλότερη από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία το Σάββατο

Παγετός και χαμηλότερη από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία το Σάββατο
Λίγες αχτίδες του ήλιου παλεύουν με τα βαριά χειμωνιάτικα σύννεφα, καταφέρνουν να τα διαπεράσουν και φωτίζουν μερικά τμήματα μικρής κοιλάδας της Πίνδου στο νομό Τρικάλων Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ο παγετός είναι η μετεωρολογική κατάσταση στην οποία οι θερμοκρασίες κυμαίνονται κάτω από το μηδέν. Αν όλη την ημέρα η θερμοκρασία δεν ξεπεράσει το μηδέν τότε λέμε ότι έχουμε ολικό παγετό. Αυτή την παρένθεση την βάζουμε γιατί πολλές φορές γίνεται σύγχυση του παγετού με τον πάγο στους δρόμους.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι το σύστημα που μας επηρέασε έχει κινηθεί πλέον ανατολικά, ενώ άλλο βαρομετρικό χαμηλό οργανώνεται στη κεντρική Μεσόγειο το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και θα μας επηρεάσει από το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα με φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και τα νότια της χώρας μας. Οι θερμοκρασίες το Σάββατο θα κυμαίνονται 2-3 περίπου βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα. 

Ο καιρός στην Ευρώπη το Σάββατο

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη το Σάββατο

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ευκρινέστερα το βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από το Τυρρηνικό πέλαγος κινούμενο ανατολικά νοτιοανατολικά και το οποίο από το βράδυ θα επηρεάσει τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας. Πάντως σε πολλές περιοχές θα έχουμε αυξημένη συννεφιά με ασθενή φαινόμενα το πρωί. Οι βοριάδες στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μπ. και στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς αλλά νωρίς το πρωί θα πέσει στους -2 βαθμούς Κελσίου ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 14 με 17 βαθμούς.

Ο καιρός στα Βαλκάνια το Σάββατο

Ο καιρός στην Ελλάδα το Σάββατο

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 4 με 5 μπ. και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Ο καιρός στην Αττική το Σάββατο

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες μόνο νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο

Ξέρετε ότι: Την 1η Δεκεμβρίου του 2010 είχαμε έντονες βροχοπτώσεις στην Ήπειρο όπου πλημμύρισαν τμήματα της Εγνατίας Οδού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία για αρκετές ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα