Παροδικές νεφώσεις και βροχές κυρίως στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο

Παροδικές νεφώσεις και βροχές κυρίως στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο
Τοπικές βροχές στη Θεσσάλια Eurokinissi

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός το Σάββατο με φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε καλά επίπεδα.

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει  ο καιρός το Σάββατο με φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ η  θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε καλά επίπεδα και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη. Στην χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι στη Ιταλία υπάρχει ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο δημιουργεί νοτιοδυτικό ρεύμα σε όλη τη χώρα.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το χαμηλό στην Ιταλία το οποίο κινείται ανατολικότερα προς την χώρα μας.  Σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με φαινόμενα στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μπoφόρ. Η  θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως  11 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα : Στις 19 Ιανουαρίου του 1947 επικράτησε πολύ πυκνή ομίχλη στο Νότιο Ευβοικό και προκάλεσε ναυάγιο με 400 νεκρούς. Ηταν Κυριακή και σημειώθηκε  μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες του 20ου αιώνα. Το επιβατηγό πλοίο «Χειμάρρα» (πρώην S/S Hertha), το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης – Πειραιά, βυθίστηκε παίρνοντας μαζί του στα παγωμένα νερά 385 ανθρώπους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα