Πάσχα 2021: Τι καιρό θα κάνει

Πάσχα με καλό καιρό.
Πάσχα με καλό καιρό. EUROKINISSI

Υψηλές θερμοκρασίες τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ακόμα και τους 30 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία του Μεγάλο Σάββατο. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα.

Βελτιωμένος και πολύ ζεστός θα είναι ο καιρός τη  Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά 8 με 12 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα και οι οποίες από την Μεγάλη Τετάρτη θα ανεβαίνουν συνεχώς.

Το βασικό στοιχείο της ανόδου της θερμοκρασίας θα είναι η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής, αλλά και οι καταβατικοί Νοτιοδυτικοί άνεμοι (λίβας στη Θεσσαλία) και σε μέρος της Στερεάς Ελλάδος και Ανατολικής Πελοποννήσου.

Παράλληλα θα βοηθήσει και η αντικυκλωνική κυκλοφορία των βαρομετρικών συστημάτων η οποία θα εμποδίσει τα χαμηλά της βόρειας Ευρώπης να κινηθούν νοτιότερα

Την Μεγάλη Τετάρτη ίσως έχουμε κάποια φαινόμενα υετού μόνο στα βόρεια όπως αναφέρεται και στην πρόγνωση πολλών ημερών της ΕΜΥ

Δείτε τις περιοχές υετού

Νεφώσεις

Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας

Στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας θα έχουμε έντονη θερμή μεταφορά από τις ακτές της Αφρικής που θα ανεβάσει τον υδράργυρο στους 28 με 30 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας τη Μεγάλη Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή του Πάσχα ακόμη και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ χαρακτηριστικά παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα το γράφημα της απόκλισης των προβλεπομένων θερμοκρασιών (μαύρη γραμμή) από την μέση τιμή για την εποχή (θαλασσί γραμμή) . Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά για την Αθήνα κατά μέσο όρο η απόκλιση αυτή βρίσκεται περί τους 10 βαθμούς Κελσίου . Μετά το Πάσχα πάντως ο υδράργυρος έχει πτωτική πορεία για να επανέλθει σε κανονικές τιμές μετά τις 8 Μαίου .

Πάσχα 2021: Τι καιρό θα κάνει

Ο καιρός τις μέρες του Πάσχα

Ο σύνδεσμος των θερμοκρασιών από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ εδώ

Κατά κανόνα θα έχουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, ενώ τοπικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μεγάλη Τετάρτη (28/04) μόνο τη Βόρεια Ελλάδα . Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά κυρίως στα κεντρικά και τα νότια .

Την Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Την Μεγάλη Πέμπτη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα στα κεντρικά και νότια θα είναι πυκνότερες και η  ορατότητα τις πρωινές
ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη , ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια. Την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις οι οποίες το Μεγάλο Σάββατο κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές ενώ και πάλι θα ευνοείται μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια . Την Κυριακή του Πάσχα θα έχουμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα νότια.

Παρακάτω δίνονται και οι θερμοκρασίες θάλασσας για όσους σκεφτούν να κάνουν το πρώτο μπάνιο τους αυτές τις ημέρες

Πάσχα 2021: Τι καιρό θα κάνει

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καιρός, Πάσχα
SHARE:

24Media Network