Προοδευτική εξασθένηση των θυελλωδών ανέμων από το μεσημέρι

Προοδευτική εξασθένηση των θυελλωδών ανέμων από το μεσημέρι
Δυνατοί άνεμοι EUROKINISSI

Παράλληλη βελτίωση από τις ισχυρές βροχές στα βορειοανατολικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι . Σχεδόν αίθριος καιρός στα υπόλοιπα.
  • Η θερμοκρασία θα πέσει αλλά δεν θα απέχει από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά

Την Παρασκευή στα βορειοανατολικά προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, μέχρι το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στη βόρεια και ανατολική χώρα. και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 24 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 24 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 24 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση Κορινθιακού –Δυτικής Αττικής

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής θα είναι ενισχυμένοι οι άνεμοι στη Δυτική Αττική με προοδευτική εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.

Δείτε το Video : https://youtu.be/OtA8MrWH9cg

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Στις 21/5/1958 είχαμε πλημμύρες στην Αττική. Το 2002 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με χαλαζόπτωση στην Αθήνα. –Το 2008 είχαμε ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα, ενώ το 2016 σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στη Θεσ/νίκη λόγω ισχυρών ανέμων και σημειώθηκαν πλημμύρες σε Μαγνησία, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Λάρισα και Χαλκιδική.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα