Καιρός: Πρόσκαιρη επιδείνωση Παρασκευή και Σάββατο – Από την Κυριακή των Βαΐων σταδιακή βελτίωση

Καιρός: Πρόσκαιρη επιδείνωση Παρασκευή και Σάββατο – Από την Κυριακή των Βαΐων σταδιακή βελτίωση
Συννεφιά στην Αθήνα Eurokinissi

Τη Μεγάλη Εβδομάδα γενικά βελτιωμένος καιρός με άνοδο θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά:

  • Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού το επόμενο διήμερο. Σταδιακή βελτίωση από την Κυριακή των Βαΐων και μετά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με άνοδο από την Μεγάλη Τρίτη και μετά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και βαθμιαία στη Στερεά, τη Θεσσαλία και από το βράδυ στη Θράκη. Οι βροχές από τις απογευματινές ώρες από τα βορειοδυτικά, θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα στα νοτιοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης.

Καιρός Σάββατο 24-04-2021


Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και τα βόρεια. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση στα δυτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι αργά το απόγευμα από τα βόρεια σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά, βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Καιρός Κυριακή των Βαϊων 25-04-2021

Στα δυτικά προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα περιοριστεί μόνο τις πρωινές ώρες στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

Kαιρός Μ. Δευτέρα 26-04-2021


Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Μ. Τρίτη 27-04-2021

Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα, αρχικά μεταβλητοί ασθενείς γρήγορα όμως θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί και θα πνέουν με ένταση 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πρόγνωση Καιρού Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες το Σάββατο με βροχή Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση Καιρού Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές το Σάββατο Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 βαθμούς Κελσίου από τη Μεγάλη Δευτέρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα