“Ψυχρή λίμνη”: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το φαινόμενο

“Ψυχρή λίμνη”: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το φαινόμενο
Ισχυρές βροχοπτώσεις ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ/ EUROKINISSI

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες μέρες στη χώρα μας. Ανάλυση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού. Πού θα κινηθεί η κακοκαιρία.

Από τις προηγούμενες ημέρες είχαμε επισημάνει ότι μέρος της ψυχρής λίμνης του συστήματος που επηρέασε την Κεντρική Ευρώπη θα κινηθεί νοτιότερα και θα επηρεάσει τη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα με φαινόμενα αστάθειας τα οποία πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να είναι ισχυρά, όχι όμως με μεγέθη που να μας παραπέμπουν στην κακοκαιρία της Γερμανίας. Το σύστημα που φαίνεται πιο οργανωμένο το απόγευμα της Κυριακής – στην αρχική εικόνα του άρθρου- θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες και γι’ αυτό η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Το σύστημα τη Δευτέρα αν και πιο εξασθενημένο, (αυτό φαίνεται από τις ισοϋψείς καμπύλες) κινείται ανατολικότερα και θα προκαλέσει και πάλι φαινόμενα ασταθείας λιγότερο έντονα από της Κυριακής.

Από τους δείκτες ασταθείας και υετού παρουσιάζουμε τον δείκτη επικινδυνότητας βροχοπτώσεων που για το 24ωρο της Κυριακής, παρουσιάζει υψηλότερες τιμές από της Δευτέρας.

Τα πιο έντονα φαινόμενα σήμερα Κυριακή θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική Στερεά και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Τη Δευτέρα, θα εκδηλωθούν φαινόμενα ασταθείας μέχρι τις απογευματινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες . Ας είναι προσεκτικοί και όσοι ασχολούνται με θαλάσσια σπορ και να μη ξανοίγονται πολύ από την στεριά διότι τα τοπικά μπουρίνια μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα με την ξαφνική ενίσχυση των ανέμων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα