Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Χιόνια σε Ιπποκράτειο Πολιτεία, χιονοθύελλα στην Πάρνηθα

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Χιόνια σε Ιπποκράτειο Πολιτεία, χιονοθύελλα στην Πάρνηθα
Χιονόπτωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία intime

Χιονοπτώσεις σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμα και στα βόρεια της Αθήνας, με την Πάρνηθα, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Μαλακάσα να έχουν ντυθεί στα λευκά.

Σε εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με έντονες χιονοπτώσεις να σημειώνονται σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα ακόμα και βόρεια της Αθήνας.

Στα “λευκά” έχουν ντυθεί Μαλακάσα, Διόνυσος και Ιπποκράτειος Πολιτεία, ενώ χιονοθύελλα σημειώθηκε νωρίτερα στην Πάρνηθα, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος.

Χιονόπτωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Χιονόπτωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία intime

Χιονόπτωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία intime

Χιόνια και στον Διόνυσο

Χιόνια στον Διόνυσο eurokinissi

Χιόνια στον Διόνυσο eurokinissi

Χιόνια στον Διόνυσο eurokinissi

Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία σε δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κυκλοφορία των οχημάτων σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, σε περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία με χιονοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που εξέδωσε στις 7 το απόγευμα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας οι οδηγοί θα πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε τα οχήματά τους να φέρουν αντιολισθητικές εφόσον έχουν σκοπό να κινηθούν:

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης από το 83ο έως το 97ο χιλιόμετρο (μέσω Καστανιάς), καθώς και στην επαρχιακή οδό Βέροιας – Σελίου από το 13ο έως το 26ο χιλιόμετρο.

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας από το 20ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας

-Στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το 70ό έως το 85ο χιλιόμετρο (μέσω Ταξιάρχη), καθώς και στις δασικές οδούς Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά) & Παλαιόχωρας – Ταξιάρχη.

Που χρειάζονται αλυσίδες στην Εύβοια

Από την Αστυνομία εκδόθηκε νέα ανακοίνωση σχετικά με τις δυσχέρειες στην κυκλοφορίας στους δρόμους της Εύβοιας, εξαιτίας της κακοκαιρίας και της χιονόπτωσης. Η ανακοίνωση εκδόθηκε στις 6 τ απόγευμα της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, στο δρόμο Χαλκίδας- Αιδηψού, από το 16ο χιλιόμετρο (Καστέλλα) μέχρι το 42ο χιλιόμετρο (Δερβένι) συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων, που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 7:40 το πρωί της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση στους παρακάτω δρόμους:

Εθνική Οδό Χαλκίδας- Αιδηψού, από το 16ο χιλιόμετρο (Καστέλλα) μέχρι το 42ο χιλιόμετρο (Δερβένι).

Επαρχιακή Οδός Στενή – Στροπώνων

Επαρχιακή οδός Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας

Επαρχιακή Οδός Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας

Ο καιρός την Τετάρτη (09/02)

Στην Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές καθώς και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι βροχές τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7, στο Αιγαίο 7 με 8 και στα κεντρικά και νότια τμήματά του τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και μόνο στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου θα έχουν ένταση 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Στα βόρεια και στο Αιγαίο θα φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς, στα δυτικά τους 15 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα