Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία την Παρασκευή – Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία την Παρασκευή – Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες
Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες MotionTeam

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες από την κακοκαιρία. Πότε θα παρουσιάσει βελτίωση ο καιρός. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την αναλυτική πρόγνωση.

Την Παρασκευή οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες εκδηλώνονται στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αναμένεται να συνεχιστούν και στα υπόλοιπα δυτικά, ενώ  θα επηρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και βαθμιαία η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Αττικής), η Εύβοια, η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα της Παρασκευής

 

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι  θα έχουμε και πάλι βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά και τα μέτωπα που επηρεάζουν κυρίως τα δυτικά και κεντρικά της Ευρώπης  που περνάνε και από τη χώρα μας και έρχονται διαδοχικά το ένα μετά το άλλο με μικρά μόνο διαστήματα σχετικής βελτίωσης.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το οργανωμένο μέτωπο που θα περάσει ανατολικότερα από το μεσημέρι καθώς και το άλλο που θα έρθει από την Ιταλία το Σάββατο το βράδυ

 

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά, την ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Αττικής), την Εύβοια, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη, θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα  φτάσει τους 20 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 25 με 26 και στα νησιά του Αιγαίου επίσης τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά με εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά με εξασθένηση από το απόγευμα.

Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 8/11/1973 είχαμε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με 30°C στην Τανάγρα. Το 1990 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις από τα 800μ στην Ήπειρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα