Συνεχίζονται την Τρίτη οι βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια

Συνεχίζονται την Τρίτη οι βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια
Βροχερή μέρα pixabay

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη.

Θα διατηρηθεί βροχερός ο καιρός την Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως στη δυτική, τη κεντρική, τη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Λόγω της στροφής των ανέμων σε νοτιάδες ο καιρός θερμοκρασιακά θα είναι ήπιος.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι στην περιοχή μας υπάρχουν δύο οργανωμένα βαρομετρικά χαμηλά στην Ιταλία τα οποία θα κινηθούν ανατολικά και θα μας επηρεάσουν με βροχές και καταιγίδες.

Ο καιρός στην Ευρώπη την Τρίτη

 
Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Τρίτη

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά τα οποία ουσιαστικά θα προκαλέσουν και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα. Τοπικές βροχές αργότερα θα εκδηλωθούν λόγω του νοτιοδυτικού ρεύματος στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα ηπειρωτικά κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στις νοτιότερες περιοχές της χώρας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 με 8 μπ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς στα βόρεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 17 βαθμούς. 

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Τρίτη

 
Ο καιρός στην Ελλάδα την Τρίτη

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και το βράδυ πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 6 με 7 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική την Τρίτη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και αργότερα τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη

 

Ξέρετε ότι: Στις 29 Ιανουαρίου του 1987 είχαμε πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες με 28 βαθμούς στο Λεωνίδιο και 27 στο Άργος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα