Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα την Δευτέρα – Μελτέμι στο Αιγαίο

Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα την Δευτέρα – Μελτέμι στο Αιγαίο
Εικόνα από την παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα.

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός τη Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές για την εποχή και το μελτέμι τοπικά στο νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 6 με 7 μπ. κατά την διάρκεια της ημέρας.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών τη Δευτέρα θα έχουμε Πολύ Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα και Λασίθι σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά τμήματα ενώ στη Βαλκανική σταδιακά εγκαθίσταται βαρομετρικό υψηλό το οποίο θα συνδυαστεί με το χαμηλό στην περιοχή της Κύπρου και θα προκαλέσει το μελτέμι στο Αιγαίο.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται η διάταξη μελτεμιού που βαθμιαία αρχίζει να δημιουργείται με τις υψηλές πιέσεις στα βορειοδυτικά και τις χαμηλές στην περιοχή της Κύπρου.

 

Τη Δευτέρα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και, κυρίως στα κεντρικά και νότια, θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας στα βόρεια τους 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 34 και στο Αιγαίο τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μπ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα