Θοδωρής Κολυδάς: Έξαρση των καιρικών φαινομένων το Σαββατοκύριακο

Θοδωρής Κολυδάς: Έξαρση των καιρικών φαινομένων το Σαββατοκύριακο
Κύματα στο λιμάνι της Ραφήνας AP

Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού με την έλευση του κυκλώνα "Ζορμπά" σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Εν αναμονή του μεσογειακού κυκλώνα “Ζορμπά” -και ενώ η κακοκαιρία Ξενοφών” εξακολουθεί να πλήττει τη χώρα – έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Πρωινό Τανγκό» με τους Αντώνη Φουρλή και τη Στέλλα Γκαντώνα στον News 24/7 στους 88,6 ο γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

«Σήμερα, Παρασκευή, έχουμε καταιγίδες κατά διαστήματα έντονες στην Κρήτη, αυτήν την ώρα σε Χανιά και Ηράκλειο. Ένα κομμάτι της νέφωσης αυτής θα ανέβει μετά προς δυτικές Κυκλάδες και το απόγευμα θα βρεθεί και πάνω από την Αττική. Έχουμε μια έξαρση των φαινομένων από τις νότιες περιοχές περίπου μέχρι και το ύψος της Στερεάς Ελλάδος» ανέφερε και τόνισε ότι η κακοκαιρία κατευθύνεται προς τα βόρεια.

«Από πλευράς ανέμων παραμένουν τα νότια 9 με 10 μποφόρ, ιδίως στο νότιο Ιόνιο, στο υπόλοιπο Αιγαίο ωστόσο έχουν εξασθενήσει οι άνεμοι» συνέχισε και τόνισε ότι από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή με την έλευση χαμηλού βαρομετρικού αναμένεται πάλι τα μελτέμια θα φτάσουν πάλι τα 9-10 μποφόρ.

Για αύριο, Σάββατο, από το μεσημέρι και μετά θα υπάρχει ένταση των βροχοπτώσεων στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την περιοχή της θάλασσας Κυθήρων, την Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για 50 με 80 χιλιοστά βροχής στο εξάωρο.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και μετά.

Η πρόγνωση του κ. Κολυδά για τις επόμενες ημέρες:

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Δείτε όλες τις εξελίξεις από την επέλαση του κύματος κακοκαιρίας μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του News 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα