Τοπικά έντονα φαινόμενα σε Δωδεκάνησα και κυρίως την Κρήτη

Τοπικά έντονα φαινόμενα σε Δωδεκάνησα και κυρίως την Κρήτη
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με βροχές Θεσσαλία και νοτιότερα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια -Παροδικές νεφώσεις στα υπόλοιπα με βροχές και καταιγίδες στα νότια τοπικά έντονες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα . Σε ισχύ δελτίο επιδείνωσης

  • Η θερμοκρασία θα πέσει αλλά παρόλα αυτά θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή-Αρκετό κρύο στα βόρεια

  • Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και τοπικά 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο

 

Την Τρίτη στην Κρήτη και τις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες τοπικές βροχές και στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 22 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 10/11/2006 είχαμε σοβαρές ζημιές στο Λουτράκι από βαρομετρικό χαμηλό 995 hPa, η στάθμη της θάλασσας ανυψώθηκε περίπου 1μ. Το 2010 σημειώθηκε σοβαρότατο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης στα νότια και κεντρικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα