Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια
Ισχυρή βροχόπτωση στην Πάτρα Eurokinissi

Οι άνεμοι βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και επάνοδος σε κανονικές τιμές

  • Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με ύφεση φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά

  • Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΔ και τοπικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη 8/10 στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μετά το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν και μέχρι τη νύχτα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και από το απόγευμα στο Ιόνιο και τη νύχτα στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα ενισχυθούν τοπικά σε 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 28 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Στις 8/10/1955 είχαμε πλημμύρες στην Αθήνα που προκάλεσα κατάρρευση 24 οικιών. Το 2003 σημειώθηκε πτώση θερμοκρασίας 12 βαθμών μέσα σε 2 ώρες στη Θεσσαλονίκη. Το 2006 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές στη Χαλκιδική με 105 χιλιοστά βροχής στον Πολύγυρο με πλημμύρες στην περιοχή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα