Υποχωρεί η κακοκαιρία – Άνοδος της θερμοκρασίας

Υποχωρεί η κακοκαιρία – Άνοδος της θερμοκρασίας
Καλοκαιρία στην Αθήνα Eurokinissi

Βελτίωση θα αρχίσει να παρουσιάζει ο καιρός από την Τρίτη. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Θα υποχωρήσει η κακοκαιρία στη χώρα μας την Τρίτη και τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν μόνο το πρωί στα νοτιοανατολικά όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 7 με 8 και τοπικά στα νότια τα 9 μπ με εξασθένηση προς το βράδυ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές βελτιωμένος καιρός άλλα βαθμιαία από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα στο νότιο αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, παγετός όμως θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

 

Την Πέμπτη στα ανατολικά και τα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές
γενικά αίθριος και μονό στα βορειοανατολικά θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και βόρεια 3 με 5, στα υπόλοιπα 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

 

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα