Κατά του σ/ν για την έρευνα, το προσωπικό του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Κατά του σ/ν για την έρευνα, το προσωπικό του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Τι υποστηρίζει ο σύλλογος προσωπικού του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για το σχέδιο νόμου για την "Ανάπτυξη της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας"

Τη διαφωνία του με το σχέδιο νόμου για την «Ανάπτυξη της Έρευνας της Τεχνολογικής ανάπτυξης και της Καινοτομίας», εκφράζει ο σύλλογος προσωπικού του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

«Η γενική φιλοσοφία του νομοσχεδίου αντίκειται στη συνταγματική αρχή σύμφωνα με την οποία "… η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες, η δε ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελούν υποχρέωση του Kράτoυς", αφού τελικά πραγματοποιείται τo αντίθετο: το κράτος παύει να εγγυάται τη βιωσιμότητα των Ερευνητικών Κέντρων, παύει να ενισχύει τις υποδομές και να καλύπτει τη μισθοδοσία του μόνιμου προσωπικού των κέντρων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Αυτό άλλωστε φάνηκε και από την πρόσφατη μείωση κατά 30% των επιχορηγήσεων των ήδη ελλειμματικών προϋπολογισμών των Ερευνητικών Κέντρων, η οποία, αθροιζόμενη με εκείνες των προηγουμένων ετών αγγίζει το 70% από το 2008 μέχρι σήμερα. Τα Ερευνητικά Κέντρα οδηγούνται έτσι σε βέβαιη εξαφάνιση» προστίθεται στην ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network