Καταδίκη ΟΥΚάδων για τα ρατσιστικά συνθήματα

Καταδίκη ΟΥΚάδων για τα ρατσιστικά συνθήματα

Ποινές φυλάκισης με αναστολή σε δύο άνδρες του Λιμενικού Σώματος για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου (Vid)

Σε τρεις μήνες και 15 ημέρες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν δύο από τους 39 άνδρες του Λιμενικού Σώματος που κατηγορούνταν ότι παραβίασαν τον αντιρατσιστικό νόμο, φωνάζοντας συνθήματα κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Μετά από την επεισοδιακή εκδίκαση της υπόθεσης, το δικαστήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", δέχτηκε ότι τα ρατσιστικά συνθήματα εκφωνούνταν πράγματι από το άγημα των Μονάδων Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού.

Έκρινε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να εξειδικεύσει την κατηγορία παρά μόνο σε δύο άνδρες , οι οποίοι φαίνονται καθαρότερα στο βίντεο να εκφωνούν τα συνθήματα αυτά. Οι υπόλοιποι απαλλάχθηκαν λόγω αμφιβολιών.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, θεωρώντας ότι σε ένα πειθαρχημένο και καλά εκπαιδευμένο σώμα είναι αδιανόητο να εκφωνεί ο επικεφαλής ένα σύνθημα και να μην το επαναλάβουν όλοι.

Στην αγόρευσή του συνέδεσε την εκφώνηση των συνθημάτων αυτών με το γεγονός ότι τις μέρες εκείνες είχε ψηφιστεί ο νόμος περί ιθαγένειας και υποστήριξε ότι, με τα συνθήματα αυτά, το άγημα του Λιμενικού μετέτρεψε την παρέλαση σε ιδιότυπη διαδήλωση.

Αυτό που έκαναν, όπως σημείωσε, ήταν παράβαση του νόμου, ενώ τόνισε πως ο πατριωτισμός δεν παρέχει ασυλία.

"Έλληνας γεννιέσαι δε γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ", "Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό" και "Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ' αυτούς", είναι μερικά από τα συνθήματα που είχαν ακουστεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένταση στη δίκη των ΟΥΚάδων

ΟΥΚ: Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2010

SHARE:

24Media Network