Έκαναν φτερά 478.000 ευρώ

Έκαναν φτερά 478.000 ευρώ

Σοβαρές παρατυπίες στη λειτουργία των κυλικείων του πολυχώρου "Τεχνόπολις" διαπιστώνει πόρισµα ορκωτών λογιστών που πραγµατοποίησαν έλεγχο έπειτα από εντολή της δηµοτικής αρχής Αθηναίων. Δηλώσεις Φώτη Ιγνατίου

Έσοδα 478.000 ευρώ μόνο το 2010, έχασε ο δήμος Αθηναίων από τον πολυχώρο της Τεχνόπολις, σύμφωνα με το πόρισμα ορκωτών λογιστών.

Ο λόγος; "Αδιαφανείς διαδικασίες και περιβάλλον διαχειριστικών παρεκτροπών στο οποίο δεν τηρούνταν καν οι φορολογικοί και διαχειριστικοί κανόνες στη χρήση των ταμειακών μηχανών", όπως διαπιστώνει μεταξύ άλλων το πόρισμα ορκωτών λογιστών που διενήργησαν ειδικό διαχειριστικό έλεγχο της λειτουργίας των κυλικείων της δημοτικής επιχείρησης Τεχνόπολις για το 2010.

Το αποτέλεσμα αυτής της διαχείρισης ήταν, σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, να στερηθεί η "Τεχνόπολις" και κατ΄ επέκταση ο Δήμος Αθηναίων έσοδα, υπολογιζόμενα μόνον για το 2010, σε 478.000 ευρώ. Εύλογο είναι το ερώτημα γιατί αυτά τα χρήματα δεν πήγαν στα ταμεία της "Τεχνόπολις".

Ο Δήμος Αθηναίων είναι αποφασισμένος να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση, να αποδοθούν τυχόν ευθύνες και να διασφαλιστούν σε κάθε περίπτωση τα έννομα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών του.

Με αφορμή ττο πόρισμα για τα κυλικεία της "Τεχνόπολις" μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης και νυν μέλος του συνδυασμού "Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας", Φώτης Ιγνατίου, σημείωσε συγκεκριμένα ότι:

"Σημαντικά κενά, για τα οποία θα πρέπει, να δοθούν απαντήσεις, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προκύπτουν από το επιλεγμένο κομμάτι του κρυφού πορίσματος, σχετικά με τη λειτουργία των κυλικείων της Τεχνόπολις. Ως απαράδεκτο γεγονός, θεωρώ, ότι η αποσπασματική δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου πορίσματος έγινε πρώτα στα ΜΜΕ και όχι σε εμένα προσωπικά, καθώς και στα μέλη της προηγούμενης διοίκησης της Τεχνόπολις. Παράλληλα, δεν είχε τεθεί καν ως θέμα ημερήσιας διάταξης σε προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εν λόγω δημοτικής επιχείρησης".

Και κατέληξε: "Επειδή λοιπόν το ψέμα έχει κοντά πόδια, στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί, θα ζητήσω εκτός ημερήσιας διάταξης, την πλήρη δημοσιοποίηση του πορίσματος και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου".

Η αφετηρία ελέγχων

H νέα διοίκηση της "Τεχνόπολις", μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της το Φεβρουάριο του 2011 και αφού διαπίστωσε ατασθαλίες στη διαχείριση των κυλικείων που είναι στην ευθύνη της δημοτικής επιχείρησης, έλαβε σειρά μέτρων με στόχο τη λειτουργία των κυλικείων σύμφωνα με τους κανόνες της χρηστής διαχείρισης.

Ήδη τα μέτρα αυτά αποδίδουν σημαντική αύξηση των εσόδων και μάλιστα, παρά την ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα κυλικεία. Ταυτόχρονα ανέθεσε στους ορκωτούς λογιστές, που είχαν ήδη οριστεί από την προηγούμενη διοίκηση για τον τακτικό έλεγχο της εταιρίας, ειδικό διαχειριστικό έλεγχο για τη λειτουργία των κυλικείων.

SHARE:

24Media Network