Κλέβουν εκτάσεις μέσω Κτηματολογίου

Η θέα του Θεσσαλικού κάμπου σε στιγμιότυπο απο το χωριό Θραψίμι στις 19 Ιουνίου 2009  (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)
Η θέα του Θεσσαλικού κάμπου σε στιγμιότυπο απο το χωριό Θραψίμι στις 19 Ιουνίου 2009 (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) EUROKINISSI

Κυκλώματα καταπατητών αποκτούν "φιλέτα" ιδιωτών και Δημοσίου. Εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες του νόμου

Έρευνες της Εισαγγελίας Αθηνών για τον εντοπισμό κυκλωμάτων που βάζει στο χέρι εκτάσεις και ακίνητα ιδιωτών και Δημοσίου αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, έχοντας πρόσβαση στις έρευνες κτηματογράφησης και τα στοιχεία του Κτηματολογίου.

Οι επιτήδειοι εντοπίζουν ακίνητα που εμφανίζονται να έχουν άγνωστο ιδιοκτήτη και με επίκληση έκτακτης χρησικτησίας αποκτούν μέσω του Κτηματολογίου την κυριότητά τους.

Συγκεκριμένα, αφού εντοπίσουν ποιο ακίνητο και ποια έκταση είναι αδήλωτα, καταθέτουν αίτηση χρησικτησίας, προσκομίζοντας ένορκες ψευδείς βεβαιώσεις προκειμένου να αποδείξουν την 20ετή νομή και κατοχή του ακινήτου.

Η καταπατούμενη έκταση ή το ακίνητο καταχωρίζονται με τον τρόπο αυτό στο όνομα των επιτήδειων με συνοπτικές διαδικασίες και με καθ' όλα νόμιμη διαδικασία.

Οι νόμιμοι δικαιούχοι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", αντιλαμβάνονται σε ορισμένες περιπτώσεις με καθυστέρηση τι ακριβώς έχει συμβεί και καταφεύγουν στα δικαστήρια προκειμένου να δικαιωθούν.

SHARE:

24Media Network