10ο Thessaloniki Pride: “Μάθημα αποδοχής” από πλήθος κόσμου στην Παρέλαση Υπερηφάνειας

10ο Thessaloniki Pride: “Μάθημα αποδοχής” από πλήθος κόσμου στην Παρέλαση Υπερηφάνειας
10ο Thessaloniki Pride INTIME NEWS

Με κεντρικό σύνθημα τη φράση "μάθημα αποδοχής" πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 10o Thessaloniki Pride. Κορυφώθηκαν με την Παρέλαση Υπερηφάνειας οι εκδηλώσεις. Το EuroPride θα φιλοξενήσει η πόλη το 2024.

Με την Παρέλαση Υπερηφάνειας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (25/06) στο κέντρο της πόλης και με συναυλία κάτω από τον φωταγωγημένο με τα χρώματα του ουρανίου τόξου Λευκό Πύργο ολοκληρώθηκε το 10ο Thessaloniki Pride που διοργανώθηκε με σύνθημα “Μάθημα Αποδοχής” και έχοντας ως ορίζοντα το 2024, όποτε η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το EuroPride (το κεντρικό Pride της Ευρώπης).

Χαιρετισμούς πριν από την έναρξη της παρέλασης απηύθυναν εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ΜΚΟ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και των Οικολόγων Πρασίνων. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη πρόταση νόμου «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας» που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 17/6 .

10ο Thessaloniki Pride INTIME NEWS

Το μεσημέρι βρέθηκε στο χώρο του Pride Fair, στην πλατεία Λευκού Πύργου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρο Λεκάκη.

10ο Thessaloniki Pride INTIME NEWS

“Η ζωή και η κοινωνία χρειάζονται καθημερινά μαθήματα αποδοχής αλλά και αποδείξεις σεβασμού. Η πόλη που εξέθρεψε κινήματα, καινοτόμες ιδέες και πρωτοπορία φυσικά και δεν μπορεί παρά να είναι ανοιχτόμυαλη και να προχωράει διαρκώς μπροστά» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Το Pride, παγκοσμίως, είναι μια μορφή έκφρασης της περηφάνιας και της ελευθερίας. Με τα χρόνια εξελίχθηκε από μια πορεία σε μια μεγάλη γιορτή με σειρά εκδηλώσεων, που συνεχίζουν να μιλούν για τα δικαιώματα και να υπενθυμίζουν πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είμαστε ίσοι δίχως κανένα στοιχείο προκατάληψης, δίωξης ή σχολιασμού”.

10ο Thessaloniki Pride INTIME NEWS

10ο Thessaloniki Pride INTIME NEWS

Στη συναυλία, σύμφωνα με το thesstoday.gr, το παρών θα δώσουν αρκετοί καλλιτέχνες, όπως η Κατερίνα Στικούδη, οι House of Drama, οι Incognito, οι Delta αλλά και οι The Mode. Παράλληλα, θα γίνουν πολλά drug Show από τους Raw Bee Candles, Angel Seemen, Colopy Lala, Heelcat, Binboy, Fatality, Catina Bella και Mystique Von Rogue.

Το φετινό τραγούδι της διοργάνωσης έχουν αναλάβει σε στίχους και ερμηνεία το ντουέτο Ozirna, δύο παιδιά από την Ουκρανία με βάση τη Θεσσαλονίκη. Το τραγούδι έχει διπλό στόχο: αφενός την αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙΑ+ αλλά αφετέρου αποτελεί και ένα ηχηρό μήνυμα για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα