24ωρη απεργία: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

24ωρη απεργία: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Κλειστό μετρό Eurokinissi

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ θα λειτουργεί το μετρό.

Απόφαση για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν πάρει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και συγκεκριμένα η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

Εξαιτίας της κινητοποίησης, χειρόφρενο θα τραβήξουν σήμερα τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί του ΗΣΑΠ.

Το μετρό θα λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ με τους εργαζόμενους να πραγματοποιούν στάση εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας.

Το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που φέρνει αλλαγές στα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και διεκδικούν δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, ενώ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της 24ης Σεπτεμβρίου στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην πολιτική αεροπορία, με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.30 το μεσημέρι έως τις 15.30. Η στάση εργασίας ωστόσο δεν επηρεάζει τις πτήσεις ή τη λειτουργία των αεροδρομίων.

Ακόμη, απόφαση για συμμετοχή στην απεργία έχει πάρει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και έτσι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 6 το πρωί σήμερα, Τρίτη, μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Αξίζει να σημειωθεί πως η απεργία της ΠΝΟ κρίθηκε παράνομη στο δικαστήριο την Δευτέρα, ωστόσο οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν πως δεν θα τους αποτρέψει αυτή η απόφαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα