25η Μαρτίου: Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή έπαρσης σημαίας στην Ακρόπολη

25η Μαρτίου: Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή έπαρσης σημαίας στην Ακρόπολη
Τελετή έπαρσης της σημαίας, 25 Μαρτίου 2021 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσαν το παρών στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για την τελετή έπαρσης της σημαίας.

Πραγματοποιήθηκε το πρωί στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, η τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας, στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός αφίχθη στο ιερό βράχο λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί κι ενώ τα μέλη της μπάντας του Στρατού είχαν παραταχθεί νωρίτερα για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε τους παριστάμενους και είχε σύντομη συνομιλία με την Αναστασία Ζαννή.

Στις 8 ακριβώς αφίχθη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία συνοδευόταν από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τους υπασπιστές των τριών Σωμάτων του Στρατού.

Μετά την απόδοση των τιμών, η Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός οδηγήθηκαν στον χώρο της σημαίας, η οποία άρχισε να υψώνεται προς τον αττικό ουρανό στις 8.03 ακριβώς, υπό τους ήχους της μπάντας του Στρατού που εκτέλεσε στρατιωτικό εμβατήριο. Αμέσως μετά, η σοπράνο Αναστασία Ζαννή έψαλλε τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν του Διονύσιου Σολωμού.

Στη στρατιωτική μπάντα συμμετείχαν κορυφαίοι μουσικοί απ’ όλα τα Σώματα του Στρατού, ενώ παρούσα στην τελετή ήταν και η προεδρική φρουρά. Η σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η οποία μετρά στην καριέρα της αρκετές εμφανίσεις σε σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις, συμμετείχε στη σημερινή έπαρση της σημαίας έπειτα από πρόσκληση του ΓΕΕΘΑ.

Μετά το πέρας της τελετής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός αποχώρησαν προκειμένου να παραστούν στη δοξολογία στη Μητρόπολη των Αθηνών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα