25η Μαρτίου: Η σοπράνο Αναστασία Ζαννή έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο

25η Μαρτίου: Η σοπράνο Αναστασία Ζαννή έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο
Η σοπράνο Αναστασία Ζαννή έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο, 25 Μαρτίου 2021 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, η σοπράνο Αναστασία Ζαννή έψαλλε τον εθνικό ύμνο.

Η σοπράνο Αναστασία Ζαννή έψαλλε τον εθνικό ύμνο κατά τη διάρκεια τελετή έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

 

Ποια είναι η Αναστασία Ζαννή

Η Αναστασία Ζαννή έγινε γνωστή για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στο μουσικό talent show του ΑΝΤ1 “Fame Story” το 2005.

Στη συνέχεια εκπροσώπησε με το τραγούδι της την Ελλάδα σε θεσμικά, καλλιτεχνικά και αθλητικά γεγονότα.

Η σοπράνο Αναστασία Ζαννή έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο, 25 Μαρτίου 2021 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον περασμένο Δεκέμβριο εκπροσώπησε την Ελλάδα στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη, από την ελληνοαμερική ένωση ΑΧΕΠΑ, με αφορμή την ιστορική επέτειο της θυσίας των γυναικών από το Σούλι με τον περίφημο Χορό του Ζαλόγγου. Θέμα της συζήτησης ήταν “Η συμβολή των Γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση του ’21”.

Σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση με τη Νέα Υόρκη η λυρική τραγουδίστρια, προσκεκλημένη του Προέδρου του EMBCA Λου Κάτσος, ερμήνευσε ακαπέλα, συνοδευόμενη μόνον από παραδοσιακά κρουστά ζίλια, τις “Σουλιώτισσες” αλλά και το αμερικανικό εμβληματικό γκόσπελ κομμάτι “Battle Hymn of the Republic” προκαλώντας ενθουσιασμό και συγκίνηση.

Η Αναστασία Ζαννή έχει τραγουδήσει προς τιμήν του πρώην Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον και της εκπροσώπου του Κονγκρέσου στο Λευκό Οίκο, Κάρολιν Μαλονέι, αλλά και στην τελετή βράβευσης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα