25η Μαρτίου: Το βιογραφικό του Λευτέρη Λαζάρου, που θα μαγειρέψει στο δείπνο του Προεδρικού

25η Μαρτίου: Το βιογραφικό του Λευτέρη Λαζάρου, που θα μαγειρέψει στο δείπνο του Προεδρικού
O σεφ, Λευτέρης Λαζάρου PAPADAKIS PRESS

Ο Λευτέρης Λαζάρου έλαβε εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αναλάβει αυτός το μενού για το δείπνο που θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ο σεφ που έχει αναλάβει το μενού της δεξίωσης στο προεδρικό μέγαρο το βράδυ της Τετάρτης, στην επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Λευτέρης Λαζάρου – Αυτό είναι το βιογραφικό του

Ο Λευτέρης Λαζάρου, γεννήθηκε στο Πειραιά το 1952. Ο πατέρας του ήταν η αιτία που ο ίδιος ασχολήθηκε με την μαγειρική, καθώς ήταν καραβομάγειρας. Όταν ήταν 13 ετών ακολούθησε τον πατέρα του, σε ένα από τα ταξίδια του στη θάλασσα και από τότε ξεκίνησε να δουλεύει κοντά στον πατέρα του.

Ο Λευτέρης Λαζάρου, προτού ανοίξει το εστιατόριό του στον Πειραιά, ταξίδεψε και εργάστηκε σε διάφορες κουζίνες στην Ιταλία, στο Μαρόκο και στην Τυνησία. Τον Οκτώβριο του 1987, άνοιξε το εστιατόριο θαλασσινών Βαρούλκο στο λιμάνι του Πειραιά.

Λευτέρης Λαζάρου – Ο 1ος Έλληνας σεφ με αστέρι Michelin

Είναι ο πρώτος Έλληνας σεφ που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin, το πιο υψηλού κύρους βραβείο μαγειρικής. Το βραβείο το έλαβε το 2002, όταν το μαγαζί του έγινε το πρώτο εστιατόριο της Ελληνικής κουζίνας που έλαβε αστέρι Michelin.

Το 2004 το εστιατόριο μεταφέρθηκε στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα και το 2014 ξανά μεταφέρθηκε στον Πειραιά, αυτή τη φορά με το όνομα Βαρούλκο Seaside. Ο Λεύτερης Λαζάρου έχει εκπροσωπήσει την Ελληνική κουζίνα στην Ιαπωνία, στην Αργεντινή και στην Αμερική, ενώ έχει διδάξει Ελληνική Κουζίνα στο Culinary Institute of America (CIA), μία από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στον κόσμο.

Ο γνωστός σεφ έχει εκπροσωπήσει την Ελληνική μαγειρική στους ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ. Η κουζίνα του εστιατόρίου του, Βαρούλκο, βασίζεται κυρίως σε θαλασσινά προϊόντα, σήμα κατατεθέν της Ελλάδας.

Το 2010 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής για την πρώτη σεζόν του τηλεπαιχνιδιού MasterChef Greece στο Mega Channel, μαζί με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και τον Γιάννη Λουκάκο. Ο ίδιος έχει εμφανιστεί πολλές φορές στην ελληνική τηλεόραση, ενώ διατηρεί και μια διαδικτυακή εκπομπή μαγειρικής με το όνομα “Με Το Μάτι Γαρίδα” στο YouTube.

Ο Λευτέρης Λαζάρου ετοίμασε το εορταστικό δείπνο της 25ης Μαρτίου – Τι περιλαμβάνει

Ο Λευτέρης Λαζάρου έχει αναλάβει το μενού για το βράδυ της Τετάρτης 24/3 για τους επίσημους προσκεκλημένους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το μενού του βραβευμένου με αστέρι Michelin Λευτέρη Λαζάρου, μονοπωλούν τα ψαρικά, ελέω Σαρακοστής και περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • Μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού
  • Σούπα κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας
  • Κιμάς γαρίδα σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης
  • Φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης
  • Επιδόρπιο – Λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.

Τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο κρασί “Αποσπερίτη” από την Οινοποιητική Λειψών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα