ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση ενάντια στην αξιολόγηση

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση ενάντια στην αξιολόγηση

Αντιδρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην αξιολόγηση που φέρνει η κυβέρνηση. Στάση εργασίας και πορεία σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ το μεσημέρι της Τρίτης με αφορμή την σημερινή ψήφισης στη Βουλή της τροπολογίας για την αξιολόγηση στο δημόσιο. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή.

Δείτε εικόνα από την κινητοποίηση:

Εκτός αυτού, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12. 30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών,  με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των υπαλλήλων στη διαμαρτυρία.

Όταν η πορεία έφτασε μπροστά από τη Βουλή, αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, μπήκε στο Κοινοβούλιο με σκοπό να επιδώσει υπόμνημα προς τα κόμματα και τους βουλευτές για να καταψηφίσουν την τροπολογία.

Δείτε βίντεο από την πορεία νωρίτερα:

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του σωματείου η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη «προωθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την εκβιαστική, διασπαστική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική τροπολογία της για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Με αυτήν την τροπολογία η Κυβέρνηση προσπαθεί να "απαντήσει" στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την μνημονιακή υποχρέωση για αξιολόγηση. Με την τροπολογία αυτή, εκβιάζει τους εργαζόμενους και όλους όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης. Επιχειρεί να αποκρύψει την ήττα της και το ναυάγιο που υπέστη στο θέμα αυτό και να στείλει το μήνυμα ότι έτσι μπορεί πάρει τη ρεβάνς».

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν είναι ούτε υπάλληλοι της εκάστοτε κυβέρνησης, ούτε υποτελείς της

Όπως υπογραμμίζεται «Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν είναι ούτε υπάλληλοι της εκάστοτε κυβέρνησης, ούτε υποτελείς της. Δεν μπορεί, λοιπόν, η κυρία Γεροβασίλη να "αποφασίζει και να διατάζει"! Δεν μπορεί προκειμένου να "σπάσει" μια απεργία, να νομοθετεί ποινές για αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, να τροποποιεί διοικητικές διαδικασίες, να αλλάζει ημερομηνίες προκειμένου να μπορέσει η ίδια να "απολογηθεί" στους θεσμούς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΔΝΤ!».

Πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ, το οποίο συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια την ίδια ώρα.

SHARE:

24Media Network