Αγία Παρασκευή: Ο εντυπωσιακός χαιρετισμός του 'Νήσος Μύκονος' στη Χίο

Νυχτερινά στιγμιότυπα από το λιμανι του Πειραιά.Άφιξη ταξιδιωτων και τουριστών από τα νησια,Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΑΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Νυχτερινά στιγμιότυπα από το λιμανι του Πειραιά.Άφιξη ταξιδιωτων και τουριστών από τα νησια,Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΑΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Το έθιμο για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών του νησιού

Μοναδικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν την Τρίτη στον Προεόρτιο Εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στη μικρασιατική γειτονιά του Καστέλλου της Χίου.

Τα διερχόμενα πλοία της γραμμής πιστά στο έθιμο των τελευταίων ετών απέδωσαν χαιρετισμό στον προσφυγικό ναό της Αγίας Παρασκευής που έχτισαν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες του 1922 ακριβώς απέναντι από την Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ, το Κιόστε, την πατρίδα δηλαδή από την οποία ξεριζώθηκαν και δεν γύρισαν ποτέ.

Τις εντυπώσεις εφέτος έκλεψε το πλοίο «Νήσος Μύκονος» που μετά την αναχώρησή του από τη Χίο με προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης, έφθασε έξω την εκκλησία και απέδωσε χαιρετισμούς κάνοντας χρήση φωτοβολίδων, καπνογόνων και της κόρνας του πλοίου. .

Δείτε το βίντεο:

Τιμή επίσης απέδωσαν επίσης το πλοίο «San Nicolas», το ναυαγοσωστικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού «Γαύδος- Λ.Σ. 090» καθώς και η λάντζα «Ισίδωρος»

(Πηγή: Πολίτης Χίος)

SHARE:

24Media Network