Αιματηρός ο Απρίλιος στους δρόμους της Αττικής

Τροχαίο
Τροχαίο 123RF

Τον Απρίλιο σημειώθηκαν 471 τροχαία ατυχήματα με 575 παθόντες, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι. Πάνω από 18.000 παραβάσεις διαπιστώθηκαν από την Τροχαία στο πλαίσιο ελέγχων στους δρόμους της Αττικής.

Εξαιρετικά αιματηρός αποδείχτηκε ο Απρίλιος, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου του Πάσχα, στους δρόμους της Αττικής, καθώς σημειώθηκαν 471 τροχαία ατυχήματα με 575 παθόντες.

Ειδικότερα, σημειώθηκαν 14 θανατηφόρα τροχαία με 14 νεκρούς, 14 σοβαρά ατυχήματα με 16 σοβαρά τραυματίες και 443 ελαφρά ατυχήματα με 545 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 18.596 παραβάσεις από τις οποίες 571 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 429 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος από τις οποίες οι 48 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
  • 2.211 παραβάσεις ορίου ταχύτητας
  • 232 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 352 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου
  • 477 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και
  • 612 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network