“Ακατάλληλο” το κτίριο του ΑΤ Αργυρούπολης λέει η ΕΛ.ΑΣ.

“Ακατάλληλο” το κτίριο του ΑΤ Αργυρούπολης λέει η ΕΛ.ΑΣ.
Απόδραση κρατουμένων από το ΑΤ Αργυρούπολης Eurokinissi

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει αποδεχθεί τη δωρεάν παραχώρηση από το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, χώρου σε κτίριο ιδιοκτησίας του -Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ανάθεση των εργασιών που απαιτούνται για την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου.

Αναγνωρίζει η ΕΛ.ΑΣ. την ακαταλληλότητα του κτιρίου που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης, όχι όμως ως μία πρόσφατη ανακάλυψη αλλά μία πραγματικότητα 48 ετών!

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., αναφορικά με τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικού – Αργυρούπολης:

• Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει αποδεχθεί τη δωρεάν παραχώρηση από το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, χώρου σε κτίριο ιδιοκτησίας του.

• Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ανάθεση των εργασιών που απαιτούνται για την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου.

• Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, στο συγκεκριμένο χώρο θα μεταστεγαστούν οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Σήμερα, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού – Αργυρούπολης στεγάζονται από το 1970 σε μισθωμένο κτίριο, ιδιοκτησίας ιδιώτη. Το 1999 έγινε νέο μισθωτήριο και η σύμβασή του έληξε το 2011.

Ωστόσο, η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να αναγνωρίζει την ακαταλληλότητα του κτιρίου και για πρώτη φορά αυτή η ηγεσία να έχει σπεύσει να το λύσει, όμως το ερώτημα παραμένει γιατί κρατούνταν άτομα σε ακατάλληλο χώρο έως και σήμερα, γιατί την νύχτα είχαν υπηρεσία μόνο ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο σκοπός και πώς κατέληξε η λάμα στα χέρια των δραπετών;

Ειδικά το τελευταίο ερώτημα είναι το πιο βασικό καθώς και σύγχρονο να ήταν το κτίριο τα κάγκελα θα κόβονταν, άρα εκεί βρίσκεται η ουσία, όπως επίσης ότι μπροστά από τον σκοπό πέρασε όχι ένα άτομο αλλά τρία… Αυτά είναι ερωτήματα που ενδεχομένως θα απαντηθούν από την διοικητική έρευνα και την προανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα