Αλεξανδρούπολη: Φωτιά στη Λευκίμμη – Εκκενώθηκε οικισμός

Αλεξανδρούπολη: Φωτιά στη Λευκίμμη – Εκκενώθηκε οικισμός
Forecast Weather Greece / Facebook

Ισχυρή φωτιά σε πευκόδασος στη Λευκίμμη του Δήμου Σουφλίου. Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα. Εκκενώθηκε οικισμός.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα, σε πευκοδάσος στην περιοχή της Λευκίμμης του Δήμου Σουφλίου.

Στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 60 πυροσβέστες, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 3 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη, μεταξύ αυτών και το ρωσικό “Beriev Be-200″

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που καίει σε δύσβατη περιοχή και με ισχυρούς κατά διαστήματα ανέμους, εντοπίστηκε από περίπολο της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, οι οποίοι άμεσα ενημέρωσαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο NEWS 24/7 και ο Δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, ολοκληρώθηκε η εκκένωση της Λευκίμμης, για προληπτικούς κυρίως λόγους. “Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να κινδυνεύει το χωριό, ωστόσο υπάρχουν ισχυροί άνεμοι με κατεύθυνση προς αυτό. Γι’ αυτό τον λόγο αποφασίστηκε να γίνει η εκκένωση”, δήλωσε ο Παναγιώτης Καλακίκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι κάτοικοι, κυρίως ηλικιωμένοι, αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ωστόσο, με τη συμβολή της αστυνομίας και της πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε η εκκένωση του οικισμού. Ο Δήμος Σουφλίου παραχώρησε ξενώνα για τους κατοίκους που δεν έχουν μέρος να διανυκτερεύσουν το βράδυ της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα