Άλιμος: Αγωνία για τη μικρή φάλαινα – Τι έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις

Άλιμος: Αγωνία για τη μικρή φάλαινα – Τι έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις
Επιχείρηση διάσωσης για τη μικρή φάλαινα sooc

Μάχη με τη ζωή της δίνει η μικρή φάλαινα που ξεβράστηκε στα ρηχά στην παραλία του Αλίμου. Ανησυχητικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεών της.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί η διαδικασία περίθαλψης της μικρής φάλαινας, του νεαρού Ζιφιού (Ziphius cavirostris) όπως είναι και η επιστημονική ονομασία του, που ξεβράστηκε στα ρηχά μπροστά από την παραλία του Αλίμου.

Επιχείρηση διάσωσης για τη μικρή φάλαινα Eurokinissi

Ειδικοί έχουν σπεύσει για να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στο θηλαστικό, το οποίο φέρεται να είναι σοβαρά τραυματισμένο.

Τι έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, η κατάσταση της υγείας της φάλαινας κρίνεται πολύ σοβαρή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλινικής εξέτασης και των πρώτων αιματολογικών εξετάσεων.

Επιχείρηση διάσωσης για τη μικρή φάλαινα Eurokinissi


Από την λεπτομερή κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρή κάκωση στην κάτω σιαγόνα (ρύγχος) και πολλαπλά επιφανειακά τραύματα στο δέρμα. Έγινε αιμοληψία για τη διενέργεια αιματολογικών, βιοχημικών και ιολογικών εξετάσεων για τη διερεύνηση και πιθανών άλλων παθολογικών καταστάσεων. Από τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι η φάλαινα παρουσιάζει σοβαρή αφυδάτωση, λευκοπενία και αναιμία.

Επιχείρηση διάσωσης για τη μικρή φάλαινα Eurokinissi

Οι εξετάσεις δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα ιολογικών και άλλων εξιδεικευμένων εξετάσεων από την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Στο θηλαστικό χορηγείται υποστηρικτική αγωγή με υγρά, ηλεκτρολύτες καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Το ζώο παρακολουθείται στενά, ενώ οι αιματολογικές καθώς και οι βιοχημικές εξετάσεις θα επαναληφθούν απόψε το βράδυ και αύριο το πρωί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα