Φάλαινα φυσητήρας εντοπίστηκε σε Βουλιαγμένη και Άλιμο – Επιχείρηση διάσωσης

Φάλαινα φυσητήρας εντοπίστηκε σε Βουλιαγμένη και Άλιμο – Επιχείρηση διάσωσης
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση διάσωσης της φάλαινας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πρόκειται για το είδος "ζιφιός", με την επιστημονική ονομασία Ziphius cavirostris. Η φάλαινα φέρει ένα τραύμα στο ρύγχος και κάποιες χαρακιές στο σώμα.

Μια μικρή φάλαινα που ονομάζεται “Ζιφιος” εντοπίστηκε την Πέμπτη στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, η οποία πιθανότατα είχε χάσει τον προσανατολισμό της.

Το Λιμενικό Σώμα συντόνισε την προσπάθεια απεγκλώβισης του θηλαστικού και με την συνδρομή της ελληνικής ομάδας διάσωσης.

Στιγμιότυπο από τη διάσωση του ζώου ilovevouliagmeni

Πρόκειται για το είδος “ζιφιος” (επιστημονική ονομασία Ziphius cavirostris). Είναι μια από τις φάλαινες που μπορεί να εντοπιστούν πιο συχνά στις ακτές, παρά το γεγονός ότι προτιμά να βαθιά πελαγικά νερά, συνήθως βαθύτερα από 1.000 μέτρα.

Στις ελληνικές θάλασσες, συνήθως συναντάμε το συγκεκριμένο είδος σε περιοχές όπου “συχνάζουν” και οι φυσητήρες, όπως στην Ελληνική Τάφρο, η οποία καλύπτει την περιοχή από τη Βορειοδυτική Κέρκυρα ως την Ανατολική Ρόδο.

Φάλαινα φυσητήρας στον Άλιμο (βίντεο):

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η φάλαινα φαίνεται πως βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στην παραλία του Αλίμου. Το ζώο φέρει ένα τραύμα στο ρύγχος του και κάποιες χαρακιές στο σώμα.

Στιγμιότυπο από την επιχείρηση διάσωσης της φάλαινας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, Δρ. Κουτσούμπας, τόνισε πως αυτά τα κοιτώδη ζώα προσκρούουν συχνά πάνω σε προπέλες πλοίων. Σημείωσε ότι απ’ ότι φαίνεται το προστατευόμενο είδος έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ εξέφρασε τον φόβο ότι το ζώο δεν θα έχει καλή κατάληξη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα