Αλλαγή μοντέλου αστυνόμευσης στο Μενίδι, ανακοίνωσε ο Πανούσης

Αλλαγή μοντέλου αστυνόμευσης στο Μενίδι, ανακοίνωσε ο Πανούσης

Ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Μενίδι, χωρίς αστυνομοκρατία και επιχειρήσεις-"σκούπα", ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης

Ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Μενίδι, χωρίς "αστυνομοκρατία" και επιχειρήσεις "σκούπα", ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος επισκέφτηκε την Δευτέρα (11/05) την περιοχή και είχε σειρά συναντήσεων και συσκέψεων.

Στην πρώτη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού, τον συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., αντιιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Βασίλης Μαστρογιάννης. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης: "Περπατάμε τις Δύσκολες Περιοχές", που είχε προαναγγείλει την περασμένη Πέμπτη, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στη Μάνδρα και άλλες περιοχές με έντονα προβλήματα.

Ο κ. Πανούσης, κατά την επίσκεψη στο Μενίδι, τόνισε ότι η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί στοίχημα, όσο και και το κέντρο της Αθήνας και ανακοίνωσε βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες ενέργειες, για την καλύτερη αστυνόμευση, καθώς και μακροπρόθεσμα σχέδια για την αλλαγή εικόνας της πόλης.

Όπως ανέλυσαν, ο κ. Αναγνωστάκης και ο κ. Μιχαιρίνας, τα σχέδια για την περιοχή περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την δημιουργία ενός ισχυρού αστυνομικού τμήματος, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ και της καθιέρωσης πολυδύναμων τμημάτων, εμφανή αστυνόμευση όλες τις ώρες, ακόμα και τη νύχτα, αναβάθμιση του "Αστυνομικού της Γειτονιάς" και καθιέρωση των πεζών περιπολιών στο εμπορικό τρίγωνο, για να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των καταστηματαρχών και των άλλων πολιτών.

Ο κ. Πανούσης, μετείχε σε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Αχαρνών, Γιάννη Κασσαβό, με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με εργατικά σωματεία και συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο, όπου και παρουσιάστηκε το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την αστυνόμευση στην περιοχή.

Ο αναπληρωτής υπουργός, επισήμανε ότι το σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων παραβατικότητας στο Μενίδι, εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής, που εφαρμόζει το υπουργείο. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιστολές προς τους συναδέλφους του υπουργούς, προκειμένου να υπάρχουν συνέργειες και κοινές δράσεις, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής.

"Στην ανασφάλεια θα απαντήσουμε με αστυνόμευση, στην ανάπτυξη θα απαντήσουμε με πολιτισμό και παιδεία. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για ένα άλλο Μενίδι", δήλωσε, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο κ. Πανούσης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network