Αμβρόσιος: Ουδέποτε έθεσα θέμα παραίτησης του Ιερώνυμου

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος EUROKINISSI

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος διέψευσε ότι έθεσε θέμα παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος διέψευσε ότι έθεσε θέμα παραίτησης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην Ιερά Σύνοδο.

Ολα όσα τόνισε στο ΑΠΕ: "Πήγα στην συνεδρίαση της ιεραρχίας, όντας ασθενής και παρακάλεσα να μιλήσω και να φύγω. Πρώτα είπα ότι το θέμα των εφημέριων είναι πολύ καυτό και αυτό πρέπει να συζητήσουμε, ενώ τα περιουσιακά είναι δεύτερα σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε και τίποτε άλλο. Δεν ανέφερα τίποτα για περί παραίτησης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Αυτό είναι μία ψευδής είδηση.

Διότι, μπορεί με τον αρχιεπίσκοπο να έχω διαφορετικές απόψεις, αλλά δεν τον μάχομαι με την έννοια ότι είπα κάτι για παραίτησή του. Δεν ήμουν στην συνεδρίαση της ιεραρχίας την στιγμή που δημιουργήθηκε ένταση και έφυγαν δυο αρχιερείς. Δεν ήμουν εκεί, για να πω ότι μέσα σε αυτή την ένταση ανέφερα και κάτι που δεν ακούστηκε καλά. Είναι κακοήθεια αυτό και μάλλον είναι για να πλήξουν τον αρχιεπίσκοπο.

Εάν ένοιωθα την ανάγκη να πω για παραίτηση του αρχιεπισκόπου, θα το έλεγα, διότι δεν διστάζω να πω την γνώμη μου. Τον παρεκάλεσα να δούμε με πολύ προσοχή το θέμα της μισθοδοσίας του εφημεριακού κλήρου. Μίλησα υπέρ των εφημέριων και όχι κατά του αρχιεπισκόπου. Έπειτα παρεκάλεσα να μου επιτρέψουν να φύγω, διότι ήμουν ασθενής".

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκκλησία
SHARE:

24Media Network