Εκλογές 2019: Ανάληψη ευθύνης για την κλοπή και καταστροφή της κάλπης στα Εξάρχεια

Ανάληψη ευθύνης για την κλοπή και καταστροφή της κάλπης στα Εξάρχεια
Ανάληψη ευθύνης για την κλοπή και καταστροφή της κάλπης στα Εξάρχεια EUROKINISSI

Αντιεξουσιαστές που αυτοαποκαλούνται «καλποθήρες εμπρηστές» ανέλαβαν την ευθύνη για την κλοπή και τον εμπρησμό της κάλπης από το εκλογικό κέντρο της οδού Κωλέττη, πράξη την οποία χαρακτηρίζουν ως «ένα θερμό καλωσόρισμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία».

Στην ανάληψη ευθύνης μέσω κειμένου που ανήρτησαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησε ομάδα αντιεξουσιαστών για την κλοπή και τον εμπρησμό της κάλπης από το εκλογικό κέντρο της οδού Κωλέττη.

Η συγκεκριμένη ομάδα αυτοαποκαλούνται «καλποθήρες εμπρηστές» και μεταξύ άλλων χαρακτηρίζουν την πράξη τους «ένα θερμό καλωσόρισμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία».

ADVERTISING

Υπενθυμίζεται ότι χθες στις 7 το απόγευμα και ελάχιστα λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες, ομάδα αντιεξουσιαστών αποτελούμενη από περίπου 10 άτομα εισέβαλε σε εκλογικό κέντρο επί της οδού Κωλέττη και επιχείρησαν να σπάσουν την κάλπη και τελικά την αφαίρεσαν, πέταξαν ένα δακρυγόνο και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με αυτή και την έκαψαν.

Πρόσθετα στην οδό Αραχώβης ομάδα ατόμων πέταξαν πέτρες εναντίον του εκλογικού κέντρου, σε αυτή την περίπτωση όμως δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο εκλογικό κέντρο και να αφαιρέσουν την κάλπη.

Ακολουθεί το κείμενο ανάληψης της ευθύνης:

«Τα αυτιά μας βουίζουν από τα απελπισμένα καλέσματα κομμάτων και λοιπών πολιτικών φορέων για συμμετοχή στην δημοκρατική εκλογική διαδικασία. Μια μικρή ομάδα συντρόφων συγκινηθήκαμε από τους αξιολύπητους ζητιάνους ψήφων και με όπλα την αποφασιστικότητα, τη θέληση για άμεση δράση και τις βαριοπούλες μας συμμετείχαμε στο δημοκρατικό φιάσκο. Σπάσαμε με τα παραπάνω το καθεστώς ανάθεσης που επικρατεί σαν κανονικότητα και διαμορφώσαμε τους δικούς μας όρους επίθεσης και σαμποτάζ μέσα στο πανηγυράκι τους .

Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, την ευθύνη για την εισβολή στο 33ο εκλογικό κέντρο Αθηνών λίγα λεπτά πριν την λήξη της διαδικασίας, όπου απαλλοτριώσαμε μία κάλπη. Κατά την είσοδό μας ψάξαμε εναγωνίως την αστυνομική φύλαξη του εκλογικού κέντρου, αλλά όπως διαπιστώσαμε ενώ ήταν εκεί επέλεξαν να παίξουν κρυφτούλι (με επιτυχία η αλήθεια είναι). Την στιγμή της αποχώρηση μας αφήσαμε δώρο στους νεκροζώντανους υπαλληλίσκους των κομμάτων και τα εθελόδουλα δημοκρατικά σκουπίδια των εφορευτικών επιτροπών ένα (κλεμμένο από μπάτσους) δακρυγόνο. Λίγα δευτερόλεπτα μετά παραδώσαμε το εσωτερικό της κάλπης στη μόνη μοίρα που του αξίζει: τη φωτιά.

Η δράση αυτή αποτελεί ένα θερμό καλωσόρισμα από τη μεριά μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι έχουν υποσχεθεί πως θα μας τελειώσουν. Σας περιμένουμε...

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Καλποθήρες εμπρηστές»


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019, Εθνικές Εκλογές 2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκλογές 2019: Επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στα Εξάρχεια

Εθνικές εκλογές 2019: Αναρχικοί έκλεψαν κάλπες στα Εξάρχεια

Ρατσιστική δήλωση Κούγια: Δεν έχουν οι ψήφοι των Ρομά την ίδια ιδιαιτερότητα με των άλλων ανθρώπων

SHARE:

24Media Network