Αναστέλλεται η λειτουργία των παιδότοπων λόγω κορονοϊού

Παιδική χαρά
Παιδική χαρά EUROKINISSI

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό εξάπλωσης του Covid-19 στη χώρα μας μπαίνει λουκέτο στους παιδότοπους.

Αναστέλλεται η λειτουργία των παιδότοπων σε ολόκληρη τη χώρα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορονοϊού Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ανακοινώθηκε το κλείσιμο όλων των σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χώρα μας λόγω του κορονοϊού για τις επόμενες 14 (ημερολογιακές) μέρες με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονϊού.

Ειδικότερα ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. "Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών. Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται. Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου" σημείωσε ο υπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Covid-19, Κορονοϊός
SHARE: