Ανδρέας Μαρτίνης: “Δεν παραπλάνησα, δεν έκλεψα”

Ανδρέας Μαρτίνης: “Δεν παραπλάνησα, δεν έκλεψα”
Ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης Eurokinissi

Ξεκίνησε η δίκη για τα 3,1 εκ. γερμανικά μάρκα που φέρεται να έλαβε ως «δώρο» ο Ανδρ. Μαρτίνης από την Hospitalia International.

Τη βεβαιότητα πως η Δικαιοσύνη θα δείξει πως «ούτε έκλεψα, ούτε παραπλάνησα» δήλωσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, όταν κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ρωτήθηκε τη θέση του επί της κατηγορίας.

Ο άλλοτε κραταιός άνδρας, που πλέον κάθεται στο εδώλιο μαζί με τη σύζυγό του, Γεωργία Μαρτίνη, και τον επιχειρηματία, Δημήτρη Καμπή, κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς φέρεται να έλαβε το πόσο ύψους 3,1 εκ. γερμανικών μάρκων. Τα χρήματα, κατά το κατηγορητήριο, έδωσε η γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια στο νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν”. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, μεγάλο μέρος του δώρου εμφανίζεται να μεταφέρθηκε σε ελβετικούς λογαριασμούς.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος λόγο προβλημάτων υγείας, απευθυνόμενος προς τους τακτικούς δικαστές, υποστήριξε: «Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αρχίζει αυτή η δίκη. Έχω εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν δημοσιεύματα, χωρίς να έχει αποφανθεί κανένας. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος η όχι. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε “έκλεψα”.».

Ένσταση παραγραφής

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους συνηγόρους υπεράσπισης να υποβάλλουν στο δικαστήριο ένσταση παραγραφής. Όπως υποστήριξαν, έχει παρέλθει το ανώτατο όριο της 15ετιας από τη στιγμή που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα, μέχρι τη στιγμή που έλαβαν κλήση για να εμφανιστούν στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι. Ουσιαστικά -σύμφωνα με τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς- η αξιόποινη πράξη έχει παραγραφεί και δεν θα πρέπει να διεξαχθεί η δίκη.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί του ζητήματος και στη συνέχεια διέκοψε για τις 29 Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα