Ανοιχτή συζήτηση για την αστυνομική βία στην Ελλάδα

Αστυνομική βία
Αστυνομική βία EUROKINISSI

Το απόγευμα της Πέμπτης στις 19.30, το The Manifold και το Solomon καλούν τους πολίτες σε μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα την αστυνομική βία στην Ελλάδα.

Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση, με θέμα την αστυνομική βία στην Ελλάδα, το απόγευμα της Πέμπτης στις 19.30 απευθύνουν το The Manifold και το Solomon.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης - πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας (σταθμός μετρό: Μέγαρο Μουσικής).

"Μια δημοκρατική κοινωνία έχει την αξίωση να μην κινδυνεύει από την ίδια της την αστυνομία. Κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να φοβάται ότι θα υποστεί βία, κακομεταχείριση ή αυθαίρετη αντιμετώπιση από αυτούς στους οποίους έχει αναθέσει την προστασία του. Ωστόσο, τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στην Ελλάδα είναι περισσότερα από όσα μπορούν καλόπιστα να θεωρηθούν "μεμονωμένα".

Όσο κι αν διαχρονικά οι πολιτικές ηγεσίες υποβαθμίζουν το φαινόμενο, η δημοσιογραφική έρευνα αλλά και πληθώρα εκθέσεων από διεθνείς φορείς και ΜΚΟ δείχνουν ότι η αστυνομική βία όχι μόνο αποτελεί ένα επίμονο πρόβλημα αλλά καλύπτεται επανειλημμένα πίσω από μια ριζωμένη κουλτούρα ατιμωρησίας" σημειώνουν οι διοργανωτές.

Μιλούν οι:

  • Μαρίνα Δαλιάνη, δικηγόρος
  • Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος, Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
  • Αυγουστίνος Ζενάκος, δημοσιογράφος, The Manifold
  • Αλεξάνδρα Καραγιάννη, δικηγόρος
  • Δέσποινα Παρασκευά-Βελουδογιάννη, υπεύθυνη εκστρατειών, Ελληνικό Τμήμα Διεθνούς Αμνηστίας
  • Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, αντιστράτηγος (ε.α.), Ελληνική Αστυνομία

Συντονισμός:

  • Σταύρος Μαλιχούδης, δημοσιογράφος, Solomon
Ανοιχτή συζήτηση για την αστυνομική βία στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομική Βία
SHARE:

24Media Network