Άνοιξαν οι νέοι σταθμοί του μετρό: Σύνταγμα - Ανθούπολη σε 12'

Εγκαίνια των νέων σταθμών του Μετρό στην Ανθούπολη και στο Περιστέρι, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Παρασκευή 5 Απρ. 2013. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Εγκαίνια των νέων σταθμών του Μετρό στην Ανθούπολη και στο Περιστέρι, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Παρασκευή 5 Απρ. 2013. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Εγκαίνια στους νέους σταθμούς του μετρό Περιστέρι - Ανθούπολη από τον υπ. Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη. Τον Ιούλιο η επέκταση προς το Ελληνικό και το φθινόπωρο ο νέος σταθμός στο Χαϊδάρι. Οι αλλαγές στα λεωφορεία

Στην κυκλοφορία δόθηκαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου οι δύο νέοι σταθμοί του μετρό, στο δημαρχείο Περιστερίου και την Ανθούπολη.

Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Στ. Καλογιάννη.

Η διαδρομή Ανθούπολη - Σύνταγμα θα πραγματοποιείται σε 12 λεπτά, ενώ θα εξυπηρετούνται καθημερινά 50.000 - 60.000 επιβάτες.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης, τον Ιούλιο θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση προς το Ελληνικό, με τέσσερις σταθμούς, και το φθινόπωρο ο νέος σταθμός στο Χαϊδάρι.

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι ξεπαγώνουν τα έργα στους οδικούς άξονες και σύντομα θα επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε τη διαδρομή ανάμεσα στους δύο σταθμούς, μήκους 700 μέτρων, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του παρόντα στα εγκαίνια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, επί υπουργίας του οποίου πριν από ένα χρόνο "ξεκόλλησαν" τα έργα των επεκτάσεων του μετρό και υπεγράφη η νέα σύμβαση με τη Siemens για τη σηματοδότηση του δικτύου.

Αλλαγές σε λεωφορειακές γραμμές

Με τη λειτουργία των δύο νέων σταθμών του Μετρό στα δυτικά προάστια επέρχονται τροποποιήσεις στις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ, οι οποίες κατέληγαν στον σταθμό του Αγίου Αντωνίου.

Αναλυτικά:

Οι λεωφορειακές γραμμές "075-Σταθμ. Αγ.Αντώνιος- Αττικό Νοσοκομείο- Δάσος Χαϊδαρίου" και "731- Ανθούπολη- Στ. Αγ.Αντώνιος" συγχωνεύονται σε μία νέα γραμμή "731- Ανθούπολη- Στ. Μετρό Ανθούπολη-Αττικό Νοσοκομείο-Δάσος Χαϊδαρίου".

Τα δρομολόγια της γραμμής θα εκτελούνται ανά 15'- 20', τις ώρες αιχμής.

Στη γραμμή "748- Χρυσούπολη- Ανθούπολη- Στ.Αγ. Αντώνιος" δεν θα εκτελείται το τμήμα της διαδρομής της επί της οδού Π. Τσαλδάρη, από τον νέο σταθμό "Ανθούπολη" μέχρι τον σταθμό "Αγ.Αντώνιος", ώστε η γραμμή να μετατραπεί σε τροφοδοτική του νέου σταθμού μετρό "Ανθούπολη".

Τα δρομολόγια της γραμμής θα εκτελούνται ανά 10'-15', τις ώρες αιχμής.

Για τις υπόλοιπες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ δεν προβλέπονται τροποποιήσεις στις υφιστάμενες διαδρομές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες θα απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΣΑ ( www.oasa.gr ) και το τηλεφωνικό κέντρο 185.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εγκαινιάστηκαν οι σταθμοί του μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη

SHARE:

24Media Network