Anonymous Greece: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχει δεχθεί καταγγελία ή εντολή

Anonymous Greece: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχει δεχθεί καταγγελία ή εντολή
facebook

Η κυβερνοεπίθεση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και κράτησε εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα όλο το Σαββατοκύριακο

Ουδεμία καταγγελία ή εντολή για έρευνα σχετικά με την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η ιστοσελίδα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, από την ομάδα χάκερς «Anonymous Greece», έχει δεχτεί έως το μεσημέρι της Δευτέρας η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η κυβερνοεπίθεση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και κράτησε εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα όλο το Σαββατοκύριακο. Για το περιστατικό κανονικά η διαδικασία είναι να ερευνήσει πρώτα τα κενά ασφαλείας ο κλάδος CERT της ΕΥΠ που αναλαμβάνει την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων σε κρατικές υπηρεσίες και βρίσκει τα κενά ασφαλείας, να γίνει καταγγελία στην Εισαγγελία και εν συνεχεία να διαταχθεί ποινική διερεύνηση της υπόθεσης για τον εντοπισμό των δραστών και να σχηματισθεί σχετική δικογραφία από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Έως αυτή την στιγμή, η CERT της ΕΥΠ έχει λάβει μόνο μία προφορική ενημέρωση, ενώ το περιστατικό επιλύθηκε εσωτερικά από τους τεχνικούς που διαχειρίζονται την ιστοσελίδα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και όπως ανέφεραν στις Αρχές, οι χάκερς δεν κατάφεραν να ρίξουν την ιστοσελίδα στην οποία διενεργούνται οι πλειστηριασμοί, αλλά την πληροφοριακή ιστοσελίδα, εκεί δηλαδή που αναρτούνται τα αποτελέσματα και ως εκ τούτου δεν έχουν εκφράσει κάποια ανησυχία.

Ο τρόπος επίθεσης ήταν D-DOS δηλαδή υπερφόρτωσαν με ένα αίτημα από διάφορες πηγές τον σέρβερ και έτσι έπεσε, δηλαδή με μία απλή μέθοδο κυβερνοεπίθεσης. Εφόσον υπάρξει σχετική καταγγελία, το περιστατικό θα διερευνηθεί, ωστόσο δεν πιστεύουν οι Αρχές ότι θα εντοπίσουν ψηφιακά ίχνη των δραστών με πραγματική διεύθυνση αφού στις περιπτώσεις αυτές συνήθως χρησιμοποιούν προγράμματα που δείχνουν ότι η κυβερνοεπίθεση πραγματοποιείται από άλλα γεωγραφικά σημεία του πλανήτη από τα πραγματικά.

Αυτό πάντως που σίγουρα τονίζουν οι Αρχές είναι ότι έχει γενικά παρατηρηθεί σε κρατικές υπηρεσίες, πως στο κομμάτι που αφορά την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις, η χώρα μας στερείται πλήθος προβλέψεων και μέτρων ασφαλείας…

Ακολουθεί το κείμενο της ανάληψης ευθύνης της κυβερνοεπίθεσης από τους «Anonymous Greece»:

«Αγαπητή ελληνική κυβέρνηση,

Στην χώρα όπου η πρόσβαση στην Υγεία κατάντησε πολυτέλεια για τον φτωχό, η ανάλγητη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αρνείται να καλύψει τα έξοδα μετάβασης της μικρής Νεφέλης στο εξωτερικό, ώστε να αντιμετωπιστεί η σοβαρή ασθένειά της.

Η ώρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πλησιάζει, όλα τα ξένα κοράκια έχουν πάρει θέση και περιμένουν πώς και πώς να αρπάξουν τις περιουσίες των φτωχών Ελλήνων πολιτών!

Αρπακτικά νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να το κάνετε; Αν νομίζετε πως ναι, είστε πολύ γελασμένοι, σύντομα θα πάρετε την απάντηση από τους Anonymous Greece για να δείτε τη δύναμη των Ελλήνων!

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Κυβερνητικοί μασόνοι και μη θα τα πούμε σύντομα.

Υ.Γ. Υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα σας δώσουμε τα “κλειδιά στο χέρι”».

Και οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας ενάντια στους πλειστηριασμούς

Ενάντια στους πλειστηριασμούς αλλά και στην χρήση αστυνομικών δυνάμεων για την εκτέλεσή τους έχουν ταχθεί με σχετική τους ανακοίνωση την περασμένη Πέμπτη και οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Μάλιστα, προειδοποιούν μέσω της ανακοίνωσής τους την κυβέρνηση, ότι θα πραγματοποιήσουν και σχετικές κινητοποιήσεις εναντίον αυτών των διαδικασιών. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«H Κυβέρνηση, αγνοώντας την κατακραυγή που προκαλούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, δέσμια των μνημονιακών της συμφωνιών με τους δανειστές της χώρας και κατά παράβαση των όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά, δίνει το «πράσινο φως» για εφαρμογή και αυτών των άδικων και παράλογων μέτρων καταλήστευσης της περιουσίας των συμπολιτών μας που βρέθηκαν στη δυσχερή θέση της αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών τους.

Η Ομοσπονδία μας, συντάσσεται με όσους διαμαρτύρονται για τους άδικους πλειστηριασμούς και καλεί την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία της περιουσίας που αποκτήθηκε με κόπους και θυσίες. Επίσης, να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει συναδέλφους μας για να εφαρμόσει μια πολιτική που θα πετά στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης.

Τα νέα ήθη που επιχειρεί η Κυβέρνηση να επιβάλει δια της αστυνομίας, θα μας βρουν στις επάλξεις του αγώνα για μια αστυνομία η οποία θα είναι δίπλα και όχι απέναντι στους συμπολίτες μας. Προερχόμαστε από τα λαϊκά στρώματα και πρώτιστο μέλημά μας είναι η διασφάλιση των καλών μας σχέσεων με την κοινωνία και τους ανθρώπους που βλέπουν τον αστυνομικό ως φίλο και συμπαραστάτη στη δυστυχία του και όχι ως «φόβητρο» για να μη διεκδικήσουν το δίκιο τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα